Amasya Üniversitesi'nde Akademik Tesvik Ödül Töreni Yapildi

Amasya Üniversitesi’nde 2020 yili akademik tesvik ödül töreni düzenlendi. Basarili akademisyenlere ödülleri verildi.

Amasya Üniversitesi'nde Akademik Tesvik Ödül Töreni Yapildi
Rektörlük konferans salonunda gerçeklesen törende basarili akademisyenleri kutlayan Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, “Amacimiz üniversitemizde üretilen bilgiyi sanayiye, is hayatina, sagliga, kültüre, sanata aktararak toplumsal faydaya dönüstürmektir. Akademisyenlerimizin basarilari, yapacagimiz yeni çalismalarda en güçlü motivasyon kaynagi olacaktir” dedi.

Törene katilan Vali Mustafa Masatli da, “Türk üniversitelerinin, akademisyenlerinin farkli bir tarafi her seyde önce bilimsel çabalarinda kisisel bir beklenti içerisine girmemeleridir. Bu noktada hepsine tesekkür ediyorum. Amasya Üniversitesinin bilime yaptiklari katkilarindan dolayi ödül almaya hak kazanan akademisyenlerini buradan tebrik ediyorum” diye konustu.

2020 Yili Bilim Ödülü Fen Edebiyat Fakültesi ögretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Tanak’a, 2020 Yili Arastirma Tesvik Ödülünü ise Fen Edebiyat Fakültesi ögretim üyelerinden Doç. Dr. Serkan Demirci’ye verildi.

Fen, Saglik, Mühendislik, Sosyal ve Egitim alanlarinda en yüksek akademik tesvik puani alan akademisyenler ise Prof. Dr. Orhan Karamustafaoglu, Doç. Dr. Adem Bayar, Doç. Dr. Yadigâr Sekerci Firat, Doç. Dr. Zehra Özdemir, Doç. Dr. Aytug Mermer Üzümlü ve Dr. Saban Öztürk oldu.
Kaynak: İHA