ABD'li 82 Yasindaki Kadin Pilot Wally Funk, Jeff Bezos Ile Uzaya Uçacak

Dünyanin en zengin is adamlarindan Jeff Bezos’un girisimi olan Blue Origin’in ilk insanli uzay aracina onur konugu olarak ABD’li 82 yasindaki kadin pilot Wally Funk davet edildi.

ABD'li 82 Yasindaki Kadin Pilot Wally Funk, Jeff Bezos Ile Uzaya Uçacak


ABD’li kadin pilot Wally Funk, dünyanin en zengin isadamlarindan biri olarak taninan Jeff Bezos tarafindan kurulan havacilik ve uzay sirketi Blue Origin’in ilk insanli uzay aracina onur konugu olarak davet edildi. Blue Origin’in ilk insanli uzay araci New Shepard’in 20 Temmuz tarihinde uzaya uçacagi bilinirken, 82 yasindaki Funk uzaya giden en yasli insan olacak. Uzay aracinda Funk ile birlikte Jeff Bezos ve kardesi Mark Bezos’un da olacagi biliniyor.

New Shepard uzay aracinin 20 Temmuz’da Bati Teksas’taki bir çölden firlatilacagi ve uçusun yaklasik 10 dakika sürecegi biliniyor.

Funk, Merkür 13 adiyla da bilinen, 1960’larda kadin pilotlari astronotluk için test eden bir proje olan Woman in Space Programinin en genç mezunu olmustu. Walley, Federal Havacilik Idaresi’nin (FAA) ve Ulusal Ulastirma Güvenligi Kurulu’nun (NTSB) ilk kadin müfettisi olarak görev yapmisti.
Kaynak: İHA