AB'nin Seyahat Kisitlamalarinin Kaldirilabilecegi Ülkeler Listesi Güncellendi

Listeye Azerbaycan, Bosna Hersek, Katar ve Kanada'nin içinde oldugu 10 ülke dahil edildi.

Avrupa Birligi (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan seyahat kisitlamalarindan muaf tutulabilecek ülkeler listesine 10 yeni ülke ekledi.

AB Konseyi'nden yapilan açiklamaya göre, "zorunlu olmayan" seyahatler için uygulanan kisitlamalarin kademeli olarak kaldirilmasinin "tavsiye edildigi" ülkeleri içeren liste yenilendi.

Son güncellemeyle Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Brunei, Kanada, Ürdün, Karadag, Katar, Moldova ile Suudi Arabistan'a yönelik seyahat kisitlamalari AB ülkeleri tarafindan kaldirilabilecek.

Listede daha önce Arnavutluk, Avustralya, Israil, Japonya, Lübnan, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Ruanda, Sirbistan, Singapur, Güney Kore, Tayland ve ABD ile Hong Kong, Macao ve Tayvan bulunuyordu. Ayrica AB ülkelerinin vatandaslarina seyahat izni vermesi halinde Çin'e de sinirlar açik olabilecek.

AB'nin listesi, üye ülkeler için tavsiye niteligi tasiyor ve baglayiciligi bulunmuyor. Listedeki ülkelerden AB'ye turistik seyahatlere izin verilirken, yolculara test ve karantina gibi bazi tedbirler uygulanabiliyor. Listede yer almayan ülkelere AB ülkelerinin seyahat kisitlamalari devam edebilecek.

AB, geçen yilin mart ayinda salginin yayilmasini engellemek için 27 üye ülkenin yani sira Schengen bölgesinin parçasi olan Izlanda, Lihtenstayn, Norveç ve Isviçre'ye zorunlu olmayan seyahatlere kisitlamalar getirmisti.
Kaynak: AA