2019-2020 Verilerine Göre Türkiye'de Katarli Ögrenci Sayisi 41

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) verilerine göre 2019-2020 ögretim sezonunda Türkiye’de okuyan Katarli ögrenci sayisinin 41 oldugu bildirildi.

2019-2020 Verilerine Göre Türkiye'de Katarli Ögrenci Sayisi 41
YÖK verilerine göre 2019-2020 ögretim sezonu itibari ile Türkiye’de okuyan Katarli aktif ögrenci sayisi toplam 41 kisiden olusuyor. Ayrica YÖK verilerine göre su an Türkiye’de aktif olarak ögrenim gören uluslararasi ögrenci sayisi 200 bini asti.

Öte yandan Milli Savunma Bakanligi kaynaklari da, Katar vatandaslarinin tip fakültelerine sinavsiz ve ücretsiz girecegi iddialarinin gerçegi yansitmadigini açiklamisti. Bakanlik kaynaklari, konu hakkinda yaptigi açiklamada, söz konusu protokolün askeri saglik alaninda isbirligi protokolü oldugunu bildirmisti. Kaynaklar ayrica, protokolün Katar Silahli Kuvvetleri’nde görev yapan asker ve sivil personel ile Katar Silahli Kuvvetleri’nde görev yapmak üzere egitim alacak personeli kapsadigini ve bu kisilerin misafir personel ve misafir ögrenci statüsünde olacagini kaydetmisti. Protokole göre her Katarlinin sinavsiz tip fakültelerine girmesinin söz konusu olmadigi vurgulanmisti.
Kaynak: İHA