1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayraminin 95'Inci Yili Besiktas Meydanda Kutlandi

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin 95’inci yildönümü Besiktas meydanda yapilan törenle kutlandi.

1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayraminin 95'Inci Yili Besiktas Meydanda Kutlandi
Türkiye’nin denizcilik sektöründe karar verici ülke konumuna geldigini söyleyen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu," Denizcilik sektörümüz ülkemizi gururlandiracak basarilara yelken açmistir. En önemlisi de Türkiye uluslararasi camia da denizcilik sektörü hakkinda karar verici ülke konumuna yükselmistir" dedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin 95’inci yildönümü Besiktas meydanda bulunan Barbaros Hayrettin Pasa aniti önünde düzenlenen törenle kutlandi. Törene Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Deniz Müzesi Komutani Albay Ilyas Gültas, Kiyi Emniyeti Genel Müdürü Durmus Ünüvar ile Istanbul Il Emniyet Müdürü Zafer AKTAS da katildi.

Barbaros Hayrettin Pasa aniti önünde saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, bakan Adil Karaismailoglu ve Vali Ali Yerlikaya ‘nin Barbaros Hayrettin Pasa Türbesini’ni ziyaret etmesiyle devam etti. Türbede edilen dualarin ardindan Bakan Ismailoglu türbede bulunan özel defteri imzaladi. Imza töreninin ardindan Besiktas iskeleden denize çelenk birakilmasiyla tören sona erdi.

Öte yandan Kiyi Emniyet ekipleri tarafindan da denizde botlar ve su tanklariyla yapilan gösteriler vatandaslar tarafindan büyük ilgi gördü.

"Türkiye uluslararasi camia da denizcilik sektörü hakkinda karar verici ülke konumuna yükselmistir"

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu,” Bu yil 95’inci yil dönümünü kutladigimiz Denizcilik ve kabotaj bayrami da aziz milletimin denizcilere ne kadar önem verdiginin en büyük kanitidir. Biz gemileri sadece denizden degil. Karadan da yürütmüs tarih yazmis bir milletiz. Bu güne kadar yaptigimiz çalismalardan Türkiye’nin geçmiste oldugu gibi denizci millet denizci ülke konumuna tekrar yükselmesine örnek olmus ve uluslararasi denizcilik arenasindaki yerini de ön siralara tasimistir. Gururla söylemek istiyoruz ki son yillarda devlet destegini de arkasina alan denizcilik sektörümüz ülkemizi gururlandiracak basarilara yelken açmistir. En önemlisi de Türkiye uluslararasi camia da denizcilik sektörü hakkinda karar verici ülke konumuna yükselmistir" dedi.

Kaynak: İHA