Truskavest Belediye Baskan Yardimcisi Kotyk, Kemer Belediye'sinde

Ukrayna Trastavest Belediye Baskan Yardimcisi Yuriy Kotyk, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu ile bir araya geldi.

Truskavest Belediye Baskan Yardimcisi Kotyk, Kemer Belediye'sinde
Ziyarette, Kotyk’a, Kemer Belediye meclis üyesi Hasan Ali Acar ve Kemer Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (KETOB) Temsilcisi Aysegül Zeybek Uçar’da eslik etti. Kemer Belediyesi’nin kardes sehirleri arasinda yer alan Ukrayna’nin kültür merkezilerinden olan Lviv’in Truskavest Belediye Baskan Yardimcisi, Yuriy Kotyk, Kemer’i çok sevdigini dile getirerek, Kemer insaninin da çok sicakkanli oldugunu söyledi.



Türkiye-Ukrayna kardesliginin ve iliskilerinin daha da ileriye tasinmasi için çalismaya devam edeceklerini ifade eden Kotyk, “Geçen sene ve ondan daha önceki senelerde koyulan kardeslik temelinin için buradayim. Kemer disinda baska sehirlerle de kardes iliskilere devam etmek istiyoruz. Baska sehirlerle de görüsmek, baska illere de gidip görüsmeyi planliyoruz. Türkiye-Ukrayna iliskilerinin, kardeslik iliskilerinin daha da güçlenmesini ve her zaman böyle devam etmesini arz ediyorum” dedi.

Kotyk, Baskan Necati Topaloglu gibi insanlarin sayesinde Türkiye-Ukrayna iliskilerinin güçlendigini ve kardeslik baglarinin artmasini sagladigini kaydetti.

Belediye meclis üyesi Hasan Ali Acar ise daha önce Lviv’e gerçeklestirdikleri ziyarette güzel bir misafirperverlikle karsi karsiya kaldiklarini hatirlatti. Lviv’de saglik turizmi üzerine kapsamli sekilde çalisildigina dikkat çeken Acar, “Bizlerin arasindaki kardeslik ve dostluk insallah daha ileriye gidecek. Devamini bekliyoruz. Ziyaretleri bizi memnun etti” diye konustu.

Ziyaret sonrasi Baskan Topaloglu, Kotyk’a Kemer tablosu verdi.
Kaynak: İHA