Sisli'de Akademisyene Saldiran Kisi Hakkinda Suç Duyurusunda Bulunuldu

Gaziosmanpasa'da bir grup, Sisli'de akademisyen Nese Nur Akkaya'ya saldirdigi iddia edilen Eray Ç. hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Gaziosmanpasa 15 Temmuz Meydani'nda düzenlenen basin açiklamasina Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta ve çok sayida kisi katildi.

Burada basin açiklamasi yapan Usta, saldirganin bu eylemi sirasinda "Nisantasi’nda oturamazsin’, 'Gaziosmanpasa’ya git" ifadelerini kullandigini belirterek, bunun kadinlar arasinda "ayrimcilik" oldugunu söyledi.

Gaziosmanpasa halki olarak bunu asla kabul edemeyeceklerini anlatan Usta, "Bu üslubu ve eylemi, Gaziosmanpasali kadinlar ve tüm Gaziosmanpasa halki olarak kiniyor ve saldirgan sahsi halkimizdan özür dilemeye davet ediyoruz." dedi.

Usta, yapilan bu eylemle halki kin ve düsmanliga sevk eden ve ilçenin itibarina zarar veren saldirgan sahsin cezalandirilmasi için gerekli tüm hukuki islemleri yapacaklarini aktararak, sürecin takipçisi olacaklarini ifade etti.

Basin açiklamasinin ardindan Gaziosmanpasa Adliyesi'ne giden gruptakiler, hazirladiklari suç duyurusu dilekçesini savciliga sundu.

Kaynak: AA