Putin'den Uyari Açiklamasi 'NATO Füzelerinin Moskova'ya Düsüs Süresi 7-10 Dakikaya Inecek'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ukrayna’nin NATO’ya katilma ihtimaliyle ilgili konusarak, "Harkov veya Dnipyer’den atilan bir füzenin Moskova’ya düsme süresi 7-10 dakikaya inecek" dedi.

Putin'den Uyari Açiklamasi 'NATO Füzelerinin Moskova'ya Düsüs Süresi 7-10 Dakikaya Inecek'


Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rus basinina verdigi demeçte NATO, Ukrayna ve Kuzey Akim - 2 projesini degerlendirdi. Polonya ve Romanya’nin, NATO’ya katilmasindan sonra ABD’nin buralardan firlattigi füzelerin Moskova’ya düsme süresinin 15 dakikayi bulabilecegini ifade eden Putin, "Ukrayna’nin bir NATO üyesi oldugunu düsünelim. Diyelim ki Harkov’dan, Dnipyer’den, Rusya’nin orta kismina, Moskova’ya düsme süresi 7-10 dakikaya inecek" diye konustu.

Ukrayna’nin NATO’ya katilmasinin garantisinin olmadigini savunan Putin, "Ukrayna’nin NATO’ya katilmasinin garantisi yok. Orada ne konusuyorlardi? Ne üzerinde anlastilar? Bilmiyoruz" ifadelerini kullanarak, ABD’nin, Ukrayna’ya yönelik NATO’ya davetkar çagrilarini hatirlatti.

Putin, NATO’ya katilim konusunda Ukrayna halkinin kararsizligindan bahsederek, "Bu konuda son yayinlanan arastirmalara göre NATO’ya katilmak isteyenlerle istemeyenlerin orani yüzde 50 - 50. Ukrayna halkinin yüzde 50’si ülkesinin NATO’ya katilmasini istemediginden ülkenin liderinin bunu göz ardi edemeyecegini düsünüyorum" dedi.



ABD’nin yaptirimlari anlamsiz

Rusya’nin çikarilan gazi Avrupa’ya tasima projesi olan Kuzey Akim - 2 projesine ABD tarafindan tepki gösterilmesi ve uzun süredir ABD’nin yaptirim uygulamasiyla ilgili konusan Putin, "Kuzey Akim-2 ile ilgili sorunu hallettik. Oysa ABD’nin su ana kadar Kuzey Akim-2 projesine karsi yaptigi her sey Avrupa ülkelerinin, Almanya’nin çikarlarina zitti. ABD bunu yapiyordu, çünkü islerine yariyordu. Bu projeye direnme ve yaptirim uygulamalari anlamsiz. Çünkü yapimini tamamladik, ilk kol hazir. Sanki yaptirimlardan vazgeçmisler ama tamamen uluslararasi iletisimin diger katilimcilarinin çikarlarini göz ardi ederek istedikleri sekilde, hizda ve uygun gördükleri yerde uyguluyorlar" dedi.

Kaynak: İHA