Deprem Konutlarinda 2 Ve 3.Etap Kura Çekimi Temmuz'da

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, depremzede ailelerin magduriyetlerini gidermek için Gelincik Tepesinde yapimi devam eden 2.Etap konutlarinda incelemelerde bulundu. Güder, 2 ve 3.etap deprem konutlarinin kura çekiminin de Temmuz ayinda yapilacagi müjdesini verdi.

Deprem Konutlarinda 2 Ve 3.Etap Kura Çekimi Temmuz'da
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi ve Erkonut A.S. Yönetim Kurulu Baskani Murat Altundag, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci ve Belediye Baskan Yardimcilari ile birlikte, 24 Ocak 2020’de merkez üssü Elazig’in Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklügündeki depremde evleri agir hasar gören vatandaslar için Gelincik Tepesinde insasi devam eden 2.etap konutlarinda incelemelerde bulundu. Çalismalar hakkinda yetkililerden genis bilgiler alan Baskan Güder ve Genel Sekreter Yardimcisi Altundag, Temmuz ayinda kura çekiminin yapilacagi 553 konutun kisa sürede tamamlanacagini belirtti.



Kuralar Battalgazi Belediyesi önünde çekilecek

24 Ocak 2020 tarihinde Elazig depreminde Battalgazi’de evleri agir hasar gören depremzede ailelerinin magduriyetinin giderilmesi için Gelincik Tepesi’nde yapimi devam eden bin 553 konuttan 678 konutun kurasi, 11 ve 12 Haziran günleri Battalgazi Belediyesi hizmet binasi önünde düzenlenecek olan program ile hak sahiplerine teslim edilecek. 11 Haziran Cuma günü saat 14.00’te baslayacak olan kura çekimi programi, 12 Haziran Cumartesi saat 11.00’deki program ile son bulacak.

“Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum”

Emegi geçen herkese tesekkürlerini ileten AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, “Bugün Erzurum Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi ve Battalgazi Belediye Baskanimiz ile birlikte yapimi tüm hiziyla devam eden Gelincik Tepesi’ndeki konutlarda incelemelerde bulunduk. Hamd olsun 1.etabin yapimi tamamlandi. Diger etaplarda da çalismalar devam ediyor. Yapimi tamamlanan konutlarin kura sonrasi hak sahiplerine teslimi yapilacak. Depremzede aileler evlerine kavusacak. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Rabbim agiz tatlariyla oturmayi nasip etsin. Hayirli ugurlu olsun” dedi.



“Konutlar yüzde 90 tamamlanmis durumda”

Gelincik Tepesi’nde ciddi bir çalisma gerçeklestirdiklerinin altini çizen Erzurum Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi ve Erkonut A.S. Yönetim Kurulu Baskani Murat Altundag, “Gelincik Tepesi, zemin olarak çok saglam bir yer ve binalar bu saglam zemine kuruluyor. Burada 154 bin metreküp kaya kirarak hafriyat çekimi yapildi. Bu alandaki konutlar 7 adet çocuk oyun alani ve 24 bin metrekare peyzaj alaninin yüzde 90’i tamamlanmistir. Bu anlamda Malatya Büyüksehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’nin bizlere ciddi destekleri oldu. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ile 40 yillik bir siyasi beraberligi bulunan Erzurum Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Sekmen’in talimatiyla kamu istirak sirketi olarak burada yaptigimiz hizmet ile hem ülkemize hem de sehrimize ciddi katkilarda bulunmus olduk. Emege geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

“1.etabin kura çekimi 11-12 Haziran’da yapilacak”

Gelincik Tepesi’nde yapimi tamamlanan 1.etap konutlarin kurasinin 11-12 Haziran’da çekilecegini belirten Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Gelincik Tepesi’ne geldigimiz zaman devletimizin ne kadar güçlü oldugunu ve AK Parti iktidari dönemi sonrasinda yapilan islerin nihayete erdigini görüyoruz. Önceki dönemlere baktigimiz zaman temel atilir, birkaç iktidar dönemi geçer ve çalismalar yerinde dururdu. Sükürler olsun Cumhurbaskanimizin liderliginde güçlü hükümetin neler yaptigini hep beraber görmeye devam ediyoruz. ‘Imkansiz’ cümlesi bugüne kadar AK Parti döneminde asla kullanilmadi. Geçen hafta TOKI Baskanimiz ile yaptigimiz görüsmeler neticesinde yapimi tamamlanan 1.Etap konutlarinin kurasi 11 ve 12 Haziran günü Battalgazi Belediyemizin önünde çekilecek. Hak sahipleri konutlarina kavusacak. Diger etabin kuralari da Temmuz ayinda yapilacak. Hayirli ve ugurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

“Gelincik Tepesi’ni bilinçli olarak tercih ettik”

Magduriyetlerin giderilmesi noktasinda Battalgazi Belediyesi olarak 24 Ocak 2020’den bu yana depremzede ailelerin her daim yaninda olduklarini vurgulayan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Malumunuz 24 Ocak’ta Elazig merkezli bir deprem yasadik. Insallah bundan sonra bu tür dogal afetlerle karsi karsiya gelmeyiz. 24 Ocak depreminden sonra Battalgazi Belediyesi olarak her daim depremzede ailelerimizin yaninda olduk. Deprem bölgesinde olmamiz sebebiyle konutlarin saglikli ve saglam zeminler üzerine insa edilmesi için Gelincik Tepesi’ni bizler bilinçli olarak tercih ettik. Bizler kayaçlarin bulundugu alanlarda konutlarimizi insa ediyor. Hem saglam noktalara konutlarimizi insa ediyoruz hem de tarimsal alanlarimizi heba etmemis oluyoruz. Gelincik Tepesi’nde ciddi çalismalar ve emekler veriliyor. Cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Bakanlarimiza, Milletvekillerimize, TOKI baskanimiza, Büyüksehir Belediye Baskanlarimiza ve emegi geçen herkese tesekkürlerimi ve sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA