Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Yeminli Millet Düsmanlarinin Malzemelerini Ülke Gündemine Tasiyorlar'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “FETÖ’den PKK’ya, simdi de organize suç örgütlerine kadar tüm yeminli millet düsmanlarinin malzemelerini ülke gündemine ve özellikle Meclis kürsüsüne tasimakta israr edenleri gördükçe ülkemiz adina üzülüyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Yeminli Millet Düsmanlarinin Malzemelerini Ülke Gündemine Tasiyorlar'
AK Parti grup toplantisinda konusan Cumhurbaskani Erdogan, terör örgütleri ve organize suç örgütlerinin malzemelerinin ülke gündemine tasinmasindan üzüntü duydugunu kaydederek, tedavüle sokulan senaryolarin üzerine baliklama atlanmasinin taktirini millete biraktiklarini kaydetti.

Türkiye’ye uluslararasi alanda iftira atanlara, suç yamamaya bakan kesimlere bakildiginda arkalarinda bazi örgütlerin bulundugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Bunlardan birisi bölücü terör örgütü PKK ve onun siyasi veya sivil görünümlü uzantilaridir. Bir digeri tüm unsurlari ve imkanlari ile FETÖ terör örgütüdür. Ülkemize yönelik kampanyalarin bir baska önemli destekçisi eskiden beri batidaki eli kanli ermeni örgütlerinin artigi kuruluslardir. Simdi bunlara bir de organize suç örgütleri mensuplarini eklediler. Esasen bir bakima bu yapilarin hepsi de ayni kaynaklardan beslenmekte, ayni eller tarafindan yönlendirilmektedir. Tüm bu malzemeleri kisisel ikbal ugruna hoyratça tekrarlayan bir takim siyasetçileri de bu listeye eklememiz gerekiyor. Geçmiste çesitli suç çetelerinin mensuplari su veya bu siyasi sahsiyete veya kurulusa yönelik ithamda bulundugunda biz ne dediklerine dönüp bakmadik bile. Buna karsilik FETÖ’den PKK’ya, simdi de organize suç örgütlerine kadar tüm yeminli millet düsmanlarinin malzemelerini ülke gündemine ve özellikle Meclis kürsüsüne tasimakta israr edenleri gördükçe ülkemiz adina üzülüyoruz. Biz ülkemize ve milletimize dair her meseleyi tüm taraflari ile kamuoyu önünde konusur, tartisir, degerlendiririz. Bunu asla terör örgütleri veya suç örgütleri mensuplari üzerinden yapmayiz. Onlarla kaybedecek vaktimiz yok, yapacak isimiz çok. Türkiye’nin gelecegi adina en küçük bir projelerini, programlarini, gayretlerini, hatta hayallerini duymadiklarimizin örgütler üzerinden tedavüle sokulan senaryolarin üzerine baliklama atlamalarinin taktirini milletimize birakiyoruz. Bizim bu güne kadar ülkemiz ve milletimiz için yaptiklarimiz ortadadir, bundan sonra yapacaklarimizi her platformda dile getiriyoruz” diye konustu.

Geçen hafta Karadeniz’de kesfedilen gaz rezervini hatirlatarak, yenilenebilir enerjiden petrole ve nükleer güce kadar her alanda esi benzeri görülmemis gelismelere imza attiklarini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Simdi bakiyorsunuz, sözde siyasi parti genel baskani olarak çikip konusanlara, durmadan iftira, neymis, millet açmis. Aç olarak dolasanlari buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa bütün bu sürecin içinde bütün imkanlarimizi seferber ederek bunlari yaptik. Isçilerimize yaptik, esnafimiza yaptik, yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda en ufak bir aksama söz konusu degil. Yapilandirma ise bütün yapilandirmalari yapiyoruz. Ama nankörlük parayla degil. Onlar yine nankörlüge devam ediyorlar. Yeni hububat fiyatlarini, çay fiyatlarini açikladik, findik fiyatlarini açiklayacagiz. Milletimizden gayet güzel tesekkürler aliyoruz ama bunlar çikmis ‘millet aç’ diyor” seklinde konustu.

Yasanan depremler sonrasindaki gelismeleri anlatan Cumhurbaskani Erdogan, isim vermeden CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’na seslenerek, “Git de bir gör, bak bakalim insaatlar nasil devam ediyor. Ama dogru dürüst oralara ugradigi bile yok. Bir digeri Millet Ittifaki’ndan, sen de git bak bakalim orada ne var, gerçekten bir seyler yapiliyor mu, bu hükümet orada ne gibi yatirimlar yapiyor? Belki insafa gelirsin” açiklamasinda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan, “Savunma sanayiindeki basarilarimiz tüm dünyanin gündeminde. Gelistirdigimiz ve ürettigimiz hava, kara, deniz araçlarina olan ilgi giderek artiyor. Bu alanda yeni ve daha büyük açilimlarin hazirliklari içerisindeyiz. Sanayicilerimiz diger alanlarda da çok önemli atilimlara imza atiyorlar. Bu arada yerli otomobilimize sahip olma konusundaki çalismalarimiz planladigimiz sekilde sürüyor. Ülkemizin dört bir yanindaki tüm organize sanayi bölgelerinde ve diger alanlarda yeni fabrikalar insa ediliyor, kapasiteler genisletiliyor. Turizmde salgin sebebiyle yasanan sikintilara karsi attigimiz adimlari diline dolayacak kadar çapsiz bir anlayisla mücadele ediyoruz. Egitimde her seviyede güçlü bir alt yapi kurduk, bunlarin semeresini önümüzdeki dönemde hep birlikte görecegiz” ifadelerini kullandi.

Erdogan, sporda son dönemde alinan basarilardan bahsederek, basarilarin devam etmesini bekledigini kaydetti.

Italya-Türkiye maçina dikkat çeken Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan’daki ikinci maçi Ilham Aliyev ile birlikte izleyeceklerini kaydetti.

E-sporda yasanan gelismelere dikkat çeken ve gençlerin ilgisini yakindan takip ettiklerini söyleyen Erdogan, son 19 yilda diger alanlarla birlikte internet alt yapisina da ciddi yatirimlar yaptiklarini kaydederek, “Fiber hat uzunlugumuzu 821 bin kilometreden 460 bin kilometreye çikarttik. Dijital hizmetlerde ülkemize çag atlatacak 5-G teknolojisini de en kisa sürede Türkiye’ye kazandirmakta kararliyiz. Adil Bey, bu fiber hatlari daha da uzatacagiz, bizden sonra gelenler bizi geçti. Biz simdi buna yogun bir sekilde yüklenip, süratle daha da artirmamiz lazim” dedi.

(Derya Yetim - Hülya Keklik/IHA)
Kaynak: İHA