Çorum'da Aybüke Ögretmenin Ismini Tasiyan Kültür Merkezi Sehadetinin 4'Üncü Yilinda Hizmete Açildi

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin: 'Biz istiyoruz ki içeri giren her genç, kadin, güzel yüzlü ögretmenimizin fotografini görsün, hayat hikayesini okusun ve bu topraklarin siradan topraklar olmadigini anlasin' 'Balikesir'de bir mezunlar dernegi 'Bedavadan kimseye nam saldirmayiz' gibi çok da kötü bir ifadeyle isim degistirmek istedi. Insanin en degerli varligi canidir. Aybüke ögretmenimiz canini ortaya koydu, nasil bedava?'

Batman'in Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu sehit düsen müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin'in ismi, Çorum Belediyesince insa edilen kültür merkezine verildi.

Kadinlara ve gençlere yönelik egitim verilecek atölyelerden olusan Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Kültür Merkezi için sehidin babasi Sadik Yalçin'in da katilimiyla açilis töreni düzenlendi.

Törende Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutani Albay Ferhan Isik, Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Il Jandarma Komutani Albay Ilhan Uzunoglu, Il Müftüsü Muharrem Biçer, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Erhan Akar ve diger katilimcilar, sehit ögretmen sehit için dua etti.

Asgin, törenin ardindan Vali Çiftçi, sehit babasi Yalçin ve beraberindekilere kültür merkezini gezdirdi.

Vali Çiftçi, burada yaptigi konusmada, Aybüke ögretmenin sehadetinin 4'üncü yilinda bütün sehitleri rahmet ve minnetle andigini söyledi.

Gülabibey Mahallesi'ne insa edilen Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Kültür Merkezinin önemli bir hizmet oldugunu belirten Çiftçi, gençlerin ve kadinlarin bu merkezde kabiliyetlerini gelistirip sosyallesme imkani bulacaklarini dile getirdi.

Belediye Baskani Asgin da Aybüke ögretmenin isminin Balikesir'in Edremit ilçesindeki okuldan alinmasina yönelik girisimlerden haberdar olunca kültür merkezine sehidin adini vermeye karar verdiklerini anlatti.

Hainlerin hep daglarda olmadigini, sehirlerde de bulundugunu ifade eden Asgin, "Balikesir'de bir mezunlar dernegi, 'Bedavadan kimseye nam saldirmayiz' gibi çok da kötü bir ifadeyle isim degistirmek istedi. Insanin en degerli varligi canidir. Aybüke ögretmenimiz canini ortaya koydu, nasil bedava?" diye konustu.

Merkezin girisinde sehit ögretmenin fotograflariyla hayat hikayesinin yer aldigini anlatan Asgin sunlari kaydetti:

"Biz istiyoruz ki içeri giren her genç, kadin, güzel yüzlü ögretmenimizin fotografini görsün, hayat hikayesini okusun ve bu topraklarin siradan topraklar olmadigini anlasin. Buraya gelen her kadin sunu düsünsün: 'Benim yavrum da bir gün Aybüke Yalçin gibi bu millete, devlete bagli, degerlerine bagli bir ögretmen olsun, polis, asker, akademisyen olsun ve bu millete hizmet etsin. Kaderde sehadet varsa, 'basüstüne' desin, o bilinçle yetissin. Insallah arzumuz bu. Sadece bir bina degil, Aybüke ögretmenin ismini kalbimize naksettik. Tüm genç kardeslerimizin, kadin kardeslerimizin de gönlüne naksedilsin diye verdik. Rabb'im sehadetini kabul etsin."

Sadik Yalçin ise kizinin isminin kültür merkezine verilmesine vesile olanlara tesekkür etti.

Yasadigi aciyi tarif etmekte zorlandigini dile getiren Yalçin, ailece metanetli davranabilmelerinde Türk milletinin kadirsinasliginin büyük payi oldugunu vurguladi.

Yalçin, Türkiye'nin etrafindaki ates çemberiyle kapli oldugunu, bu nedenle devletin varligina sükredilmesi gerektigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA