Biga Millet Bahçesi Proje Çalismalarinda Sona Gelindi

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, proje çalismalari tamamlanan Millet Bahçesi proje alaninda incelemelerde bulundu.

Biga Millet Bahçesi Proje Çalismalarinda Sona Gelindi
Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, ilçenin en büyük yesil alani ve nefes koridoru olacak olan Millet Bahçesi projesini yerinde inceleyerek proje tasarimini gerçeklestiren firma yetkililerinden bilgi aldi. Baskan Erdogan, Baskan Yardimcilari Sitki Keçeci ve Nazim Hikmet Keskiner, Imar ve Sehircilik Müdür Vekili Sirin Turan ve Fen Isleri Müdür Vekili Erdem Berber ile birlikte Millet Bahçesi’nin proje ihalesini alan On Tasarim Kentsel Tasarim Peyzaj Mimarlik Mühendislik Sirketi proje ekibinden Peyzaj Mimari Canan Acar ve Peyzaj Mimari Gamze Salihoglu’ndan bilgi alarak sahadaki son kontrolleri yapti.

Proje alaninda açiklamalarda bulunan Baskan Erdogan, “Güzel ilçemiz Biga için gece gündüz çalisarak yasam kalitesi yüksek, müreffeh bir ilçe hedefiyle projelerimizi bir bir hayata geçirmenin heyecani içindeyiz. Bu vesileyle bizi en çok heyecanlandiran, Biga’miza çok yakisacagini ve nefes olacagini düsündügümüz Avcilar Köprüsü ile Hacimadan Köprüsü arasi, Kocabas Çayinin her iki yakasini kapsayan 61 bin metrekarelik alan ile bölgenin en büyük Millet Bahçesi olma niteligini tasiyan projemizde incelemeler yaptik. Projemizi tasarlayan sirketin mimarlarindan proje çalismalari hakkinda bilgi alarak yapim ihalesine çikmadan önceki son hali hakkinda istisarelerde bulunduk. Kisa süre içinde Belediyemizce yapim ihalesi yapilarak temelini atmayi hedefledigimiz Millet Bahçesi projemiz Insan ile doga arasindaki iliskiyi dengelemede ve kentsel yasam kosullarinin iyilestirilmesi baglaminda kente büyük bir katki sunacak, kent halkinin yasam kalitesinin artmasi ve gelismesinde destek saglayacak” dedi.

Biga Millet Bahçesi’nin özel tasarimli bir proje olacagini ifade eden Baskan Erdogan, “Söz konusu araziye Türkiye’de nadir örnekleri olan, bölgemizde ise olmayan özel bir proje çizimi gerçeklestirdik. Biga’miza daha yesil ve refah yasam alanlari kazandirmak, yasam ve çevre kalitesini yükseltmek için kisa bir süre içerisinde Millet Bahçesi projemizle ilgili olarak ihaleye çikacak ve ilk kazmayi vuracagiz. Içerisinde yürüyüs alanlari, bisiklet yolu, ahsap iskele, koku bahçesi, tibbi ve aromatik bitkiler, suya inen basamaklar, çocuk oyun alani sosyal tesis, spor alanlari ve amfi tiyatro gibi çalismalarin olacagi bu projemiz ayni zamanda Sakarya ve Kavaklik mahallemize de nefes olacak. Kentsel yasam kalitesi ve kosullarinin iyilestirilmesi baglaminda çok kiymetli buldugumuz Millet Bahçesi projemiz tüm Bigali vatandaslarimizin keyifle zaman geçirecegi bir yesil alan olacagi gibi bölgemizde de deger katacak prestij bir proje olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA