95 Kilometrelik 'Atatürk Ve Istiklal Yolu Yürüyüsü'ne Katilanlar 50 Kilometre Yol Katetti

Kurtulus Savasi'nda Inebolu Limani'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildigi güzergahta düzenlenen "Atatürk ve Istiklal Yolu Yürüyüsü"ne katilanlar, 95 kilometrelik yolun 50 kilometresini yürüdü.

Ellerinde Türk bayraklariyla dün Inebolu ilçesindeki Türk Ocaklari önünden baslayan yürüyüse katilan 60 kisi geceyi Çuha Dorugu Kamp Alani'nda geçidi. Sabah saatlerinde tekrar il merkezine dogru yola çikan ekip Ecevit Hani Kamp Alani'na ulasti.

Kastamonu Dagcilik ve Doga Sporlari Dernegi (?KADASK) Baskani Alp Arslan, AA muhabirine, yaklasik 50 kilometrelik bir yürüyüs gerçeklestirdiklerini söyledi. Ilk günün biraz yorucu geçtigini anlatan Arslan, "Bugünkü rotamiz daha iyiydi. Kamp alanina daha erken vardik. Bu yürüyüse 6 kez katildim. Daha önce esimle ve çocuklarimla katildim. Bugün de iki kizimla yürüyoruz." dedi.

Istiklal Yolu'nun önemine deginen Arslan sunlari söyledi:

"Bu yürüyüs normal bir doga yürüyüsü degil. Türkiye'nin her kösesi cennet ama Kastamonu daha güzel. Bugün yürüdügümüz yol Sehit Serife Baci'nin, diger sehitlerimizin, Kastamonulularin cephane tasidigi Milli Mücadele için çok önemli bir yol. Önceki seneler kalabalik katilimlar oluyordu, çok mutlu oluyorduk. Her ilden gelen dagci arkadaslarimizla kulüplerle bilgi alisverisi yapiyorduk. Bu sene maalesef pandemiden dolayi yürüyüs kisitli katilimci sayisi ile yapildi."

Arslan, "Inebolu'dan beri 60 kisi yürüyoruz. Gencinden yaslisina her yastan yürüyüsçülerimiz var. Çocuklarimiz daha kolay yürüyor. O yüzden çocuklarinizi getirmekten çekinmeyin. Özellikle çocuklarimizi gençlerimizi bu yoldan mahrum etmeyelim." diye konustu.

Kurtulus Savasi'nda Inebolu Limani'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildigi güzergahta 45 kilometre daha yürüyecek katilimcilarin etkinligi, 11 Haziran Cuma günü kent merkezindeki Atatürk ve Sehit Serife Baci Aniti önüne varilmasiyla sona erecek.

Kaynak: AA