2020 Yilinda 376 Kisiyi Bogulmaktan Kurtardilar

Mavi bayrakli Inkumu plajinda 2020 yilinda 376 kisiyi bogulmaktan kurtaran cankurtaranlar 2021 yilinin yaz sezonu için yeniden göreve basladi.

2020 Yilinda 376 Kisiyi Bogulmaktan Kurtardilar
3 ayri noktada mavi bayrak alan Inkumu plajinda Bartin Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’ne bagli 13 kisilik Cankurtaran ekibi 9 Haziran itibariyle göreve basladi.

Bartin Belediye Baskani Cemal Akin Inkumu’nda basin mensuplariyla beraber göreve baslayan Cankurtaran ekiplerini ziyaret ederek görevlerinde basarilar diledi. 2020 yili yaz sezonunda cankurtaranlar sayesinde 376 kisinin bogulmaktan kurtarildigini ifade eden Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, “Inkumu’nda 4 ay boyunca çok siki bir turizm sezonu yasaniyor. Tabi denizimiz Karadeniz. Çeken akintilarin oldugu bir yer. Zaman zamanda bunlarin sikintisi oluyor. Arkadaslarimiz çok tecrübeli. Hepsi gümüs bröveli. Gümüs brövesi olmayan zaten denizlerimizde görev yapamiyorlar. Burada eylül sonuna kadar görevlerini yerine getirecekler. Geçen sene 376 vatandasimizi bogulmaktan kurtardik. Biz göreve geldigimizde 3 cankurtaran arkadasimiz vardi. Biz bunu 13’e kadar çikarttik. Her seyi standarda oturttuk. Bir can çok önemli diye düsünüyoruz. Arkadaslarimiz burada göreve devam edecekler bizlerde lojistik destekleri verecegiz.” dedi.

Baskan Akin ayrica çeken akintiya karsi uyari amaçli 40 bin adet brosür bastirildigini ve bu brosürlerinde sezon boyunca dagitilarak vatandaslarin uyarilacagini söyledi.

Kaynak: İHA