Sirnak'ta Vatandasin Bahçesine Giren Yorgun Yaban Keçisi Eski Gücüne Kavusunca Dogaya Salindi

Duyarlilik göstererek durumu yetkililere bildiren vatandas ve muhtara tesekkür belgesi verildi.

Sirnak’in Kasrik beldesinde bir vatandasin bahçesine giren bitkin haldeki yaban keçisi, eski gücüne kavusturularak dogaya salindi.

Beldede yasayan Beytullah Külte evinin bahçesinde 3 gün önce yaban keçisi gördü.

Külte durumu Bahçelievler Mahallesi Muhtari Mesut Güngör ile paylasti.

Güngör'ün yaban keçisinin fotograflarini valilige göndermesi üzerine jandarma ve Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri 1 yasinda oldugu tespit edilen yaban keçisini evden aldi.

Yaban keçisi gerekli asi ve tedavilerinin ardindan dogaya birakildi.

Külte ve mahalle muhtarina gösterdigi duyarlilik nedeniyle tesekkür belgesi verildi.

Beytullah Külte, AA muhabirine 3 gün önce saat 05.00 siralarinda kapisi açik olan bahçesine yaban keçisi girdigini fark ettigini söyledi.

Yaban keçisinin etraftaki tellere çarptigini dile getiren Külte, "Aldim eve götürdüm. Çok halsiz, yorgun ve açti. Onu besledim ve mahalle muhtarina durumla ilgili bilgi verdim. O da sag olsun duyarlilik gösterdi. Ilgili arkadaslar jandarma ile gelip, aldilar. Görevimi yaptim. Yerimde kim olsa aynisini yapardi. Vatandaslardan istegim böyle zor durumda olan hayvanlara karsi duyarli olmalari." dedi.

Bahçelievler Mahallesi Muhtari Güngör de vatandasin kendisine haber vermesi üzerine jandarma ve valilige haber verdigini belirtti.

Güngör, "Bu iyi niyeti gösteren vatandasimiza, valiligimize ve Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü ekibine tesekkür ediyorum." diye konustu.

Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürü Orhan Kalay ise yüksek kesimlerde yasayan keçinin su ihtiyacini karsilamak için asagi bölgelere geldigini düsündüklerini anlatarak, 1 yasindaki yaban keçisinde duvara ve tellere çarpmasi sonucu bazi yaralar gördüklerini ifade etti.

Kalay, 2-3 günlük tedavinin ardindan yaban keçisinin dogaya birakilacak seviyeye geldigini belirterek, bu sürece katki sunan herkese tesekkür etti.

Zaman zaman yaban keçileri ile ilgili bazi olumsuz haberler duyduklarina isaret eden Kalay, "Bunlar bize intikal ettiginde bu olumsuzlugu yapan vatandaslarimiza cezai islemler uyguladigimiz gibi bu tür hassasiyet gösteren, doganin korunmasina destek saglayanlari da ödüllendirmek bizim boynumuzun borcu. Onlari zaman zaman tesekkür belgesiyle onurlandiriyoruz." diye konustu.

Kalay, vatandaslardan yaban hayvanlarin dogada sürdürülebilirliginin saglanmasi için bu tür durumlarda hayvana zarar vermeden ilgili yerlere bilgi vermelerini istedi.

Kaynak: AA