Likya Yolunda Kayaliklardan Düsüp Ölen Birlesmis Milletler Editörünün Cenazesi Morgdan Alindi

Antalya’daki Likya yolunda yaklasik 800 metrelik dere yataginda cesedi bulunan Birlesmis Milletler’de editörlük yapan Tuna Dalkiliç’in cansiz bedeni morgdan alindi. Dalkiliç’in yogun is stresinden pandemi döneminde ülkesine döndügü, uzaktan çalismaya devam ettigi ve zaman zaman doga yürüyüslerine katildigi ögrenildi.

Likya Yolunda Kayaliklardan Düsüp Ölen Birlesmis Milletler Editörünün Cenazesi Morgdan Alindi
Fransa’nin Ferney Voltaire sehrinde yasayan ve Birlesmis Milletler’de editör olarak çalisan 41 yasindaki Tuna Dalkiliç, yogun is stresinden kurtulmak için pandemi öncesi Türkiye’ye ailesinin yanina geldi. Bodrum’a ailesinin yaninda kalmaya baslayan Dalkiliç, pandeminin ortaya çikmasiyla Fransa’ya dönemedi ve online çalismaya devam etti. Bu sirada kamp ve doga yürüyüslerine yönelen Dalkiliç, bir süre önce önemli yürüyüs güzergahlarindan olan Finike’ye geldi. Kamp yapip, yürüyüse çikan Dalkiliç’tan yakinlari 4 gündür haber alamadi. Bunun üzerine Selahattin Dalkiliç, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarla bölgede uzman ekipleri tarafindan arama tarama çalismasi baslatildi. Ekipler arama yaparken yaklasik 800 metre derinlikteki bir dere yataginda ceset bulundugu belirlendi. Olay yerine giden Finike Jandarma Ilçe Komutanligi ekipleri cesedin Tuna Dalkiliç’a ait oldugunu belirledi. Yapilan ilk incelemede Dalkiliç’in kayalik bölgede dengesini yitirmesi sonucu yüksekten basinin üstüne düserek hayatini kaybettigi tespit edildi. Ceset bulundugu yerden Finike Ilçe Jandarma Komutanligi ve Antalya’dan gelen Il jandarma komutanligi JAK timi tarafindan alinip yaklasik 800 metrelik yoldan ardindan asagi indirildi. Dalkiliç’in cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespiti için Antalya Adli Tip Kurumu Morgu’na kaldirildi. Tuna Dalkiliç’in sosyal medya hesabindan 27 Mayis tarihinde Likya yolundaki yürüyüs esnasindaki bir fotografini paylastigi ortaya çikti.

Adli Tip Kurumu morgunda yapilan otopsinin ardindan Dalkiliç’in cansiz bedeni topraga verilmek üzere Bodrum’a götürüldü. Morg önüne gelen baba Selahattin Dalkiliç, duvara dayanarak uzun süre gözyasi döktü.
Kaynak: İHA