Kirikkale'de Hayata Geçirilen Proje Ile Yetenekli Sporcular Desteklenecek

Kirikkale’de ekonomik ve fiziksel dezavantajli bireylerin gelisimlerine katki saglayacak proje ile 100 kiz ve 100 erkek ögrencinin spor ile tanismasi hedefleniyor.

Kirikkale'de Hayata Geçirilen Proje Ile Yetenekli Sporcular Desteklenecek
Kirikkale Pars Spor Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi tarafindan hazirlanan ‘Hayata Sporla Gülümse’ projesi, Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Projeleri Destek Programlari kapsaminda destek almaya hak kazandi. Gençlerin tekvando sporu ile tanisacagi projede ekonomik ve fiziksel dezavantajli bireyler sosyalleserek toplum içerisinde yer alacak.

Ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde egitim gören ögrencilerle yapilmasi planlanan projede sporcularin birbirleriyle kaynasmasi saglanacak. Bulunduklari semtlerdeki cami, yasli bakim evi gibi yerleri de sik sik ziyaret edecek olan ögrenciler, her ay sehit aileleriyle de bir araya gelecek. Yetenekli bireylerin desteklenecegi projeden 100 kiz ve 100 erkek ögrencinin lisansli sporcu statüsüne geçmesi amaçlaniyor.

“Yetenekli gençlerin kesfedilerek desteklenmesi amaçlaniyor”

Projeyle ilgili bilgiler veren Gençlik ve Spor Il Müdürü Aziz Sinan Alp, “Bu projenin amaci dar gelirli ailelerin, fiziksel dezavantajli engelli gençlerimizi sporla tanismalari, sosyallesmeleri ve kendilerini gelistirmeleri amaçlaniyor. Projenin içerisinde sadece spor yok. Ayni zamanda milli ve manevi degerler yönünden de gençlerimizin gelismesini, sosyallesmesini saglamak da hedefler arasinda. Sehit ve gazi ailelerinin ziyaretleri, fiziksel ve maddi dezavantajli gençlerimizin ilkokuldan baslayarak ortaokul ve lise dahil sporla sosyallesip, yetenekli gençlerin de kesfedilmesini ve bunlar üzerinde agirlik verilerek desteklenmesi amaçlaniyor. Projeye katilim ücretsiz. Projeye katilacak gençlerimizin kiyafetleri ve ekipmanlari temin edilecek” ifadelerini kullandi.

“Biz engelli bireylerin de rahatlikla spor yapabilmelerinden yanayiz”

Türkiye Tekvando Federasyonu Kirikkale Il Temsilcisi ve Kirikkale Pars Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Hüseyin Öztürk, “Kirikkale gençliginin milli ve manevi degerlerle özdesleserek sporun alt yapisinin düzenlenmesi ve sporun alt tabana yayilmasi için bir çalismamiz var. Proje kapsami içerisinde ekonomik ve fiziki anlamda dezavantajli bireylerin katilmasiyla ilgili çalismalarimiz mevcut. Bunun içerisinde üç okulumuz var. Okullarimizda seçilecek ögrencilerden hem sportif hem de manevi gelismelerini saglayarak Kirikkale sporuna güçlü bir nefes olmak kanaatindeyiz. Biz engelli bireylerin de rahatlikla spor yapabilmelerinden yanayiz. Bunun da en büyük göstergelerinden birini de Milli Takim olarak gösterdik. Sehrimizde bulunan tüm engelli kardeslerimizi spor yapmaya davet ediyoruz. Elimizden geldigince de tüm engellilerimize spor yaptiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA