Karara Baglanan Dink Davasinda Dosyasi Ayrilan 13 Sanik Hakkinda Mal Varliklarina El Koyma Karari Talep Edildi

Hrant Dink cinayeti davasinda savcilik dosyasi ayrilan Fetullah Gülen ve Zekeriya Öz’ün de aralarinda oldugu 13 firari sanik hakkinda kaçak sayilma ile mal varliklarina el koyma karari verilmesini talep etti.

Agos Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Hrant Dink’in 14 yil önce öldürülmesine iliskin 6’si tutuklu 13’ü firari 76 sanigin yargilandigi dava 26 Mart 2021 tarihinde karara baglanmisti. Mahkeme kararinda firari 13 sanigin dosyalarinin ayrilmasina karar vermisti. Ayrilan dosya üzerinden 13 sanik yönünden yürütülen yargilamanin bugün ilk celsesi görüldü.

Durusmada görüsü sorulan cumhuriyet savcisi 13 sanigin CMK 257/1 maddesinde belirtilen “Haklarindaki sorusturmanin veya kovusturmanin sonuçsuz kalmasini saglamak amaciyla yurt içinde saklanan veya yabanci ülkede bulunan ve bu nedenle cumhuriyet savcisi veya mahkeme tarafindan kendisine ulasilamayan kisiye kaçak denir” ibaresiyle tanimlanan kaçak tanimina uydugunu belirtti.

Savci saniklarin kaçakliklarina hükmedilmesine ve mal varliklarina el koyma karari verilmesini talep etti.

Ara kararini açiklayan mahkeme, savcinin talebine karsi sanik avukatlarinin beyanlarinin alinmasinin zorunlu oldugunu aktardi. Bu nedenle mahkeme heyeti bu celse görülen durusma zaptinin sanik avukatlarina gönderilmesine ve sanik avukatlarinin önümüzdeki celse beyanda bulunmasina karar verdi. Mahkeme heyeti saniklar Adem Yavuz Arslan, Cosgun Çakar, Ekrem Dumanli, Fetullah Gülen, Halil Ibrahim Koca, Mehmet Akif Yilmaz, Mehmet Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartin, Serkan Sahan, Yilmaz Angin, Yunus Yazar ve Zekeriya Öz haklarindaki yakalama emrinin devamina ve infazlarinin beklenmesine de hükmetti.
Kaynak: İHA