Geri Dönüsüm Ürünleri Sergisi'nin Açilisi Yapildi

Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda Ardahan’da yürütülen Sifir Atik Kampanyasinin bir parçasi olarak geri dönüsüm malzeme ve materyallerinden elde edilen ’Geri Dönüsüm Ürünleri Sergisi’nin açilisi yapildi. Milli Egemenlik Parkinda açilan serginin açilisini yapan Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve esi Zehra Mine Öner, daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ve kurum müdürleriyle birlikte sergiyi gezdiler.

Geri Dönüsüm Ürünleri Sergisi'nin Açilisi Yapildi
Toplanan atik malzemelerden elde edilen çesitli ürünleri inceleyen Vali ve esi Öner, ürünlerin her birinin büyük önem ve anlam tasidigini ifade etti.

Vali Hüseyin Öner sunlari söyledi: “Türkiye genelinde yürütülmekte olan ’Sifir Atik Kampanyasi’ni ilimizde Emine Erdogan Hanimefendi adina esim Zehra Mine Öner Hanimefendi yürütmekte. Birkaç aydir kurum müdürü eslerimizin destekleri, Çevre ve Sehircilik Müdürlügümüz, Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüzün çalisanlarinin gayretleriyle yapilan çalismalarin sonucunu bu sergiyi bizlerle, vatandaslarla bulusturdular. Geri dönüsüm, atiklari degerlendirmek, enerji ve kaynak tasarrufu demek, çöp miktarini azaltmak ve çevre kirliligini önlemek demek. Geri dönüsüm, ülkemizin ekonomisine katki yapmak, döviz tasarrufu demek. Mesela kâgitlarin geri dönüsümü ile hava kirliliginin, su kirliliginin önlenmesi, su kullaniminda tasarruf, agaç ve orman tasarrufu, korunmasi demek. Özetle geri dönüsüm, çevreyi korumak demek. Çevreyi korumak bence artik bir vatandaslik ödevi konumunda önemlidir. Ben ilimizde bu duyarliligi dile getirme, toplumda bilinç ve hassasiyet olusturma anlaminda da önemli bir çalisma olan bugünkü Geri Dönüsüm Sergisinde emegi olan herkese çok tesekkür ediyorum.”

Zehra Mine Öner ise Sifir Atik projesini devam ettireceklerini belirterek katki saglayan herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA