Dünya Bankasindan Yemen'de Acil Durum Projeleri Için 50 Milyon Dolar Destek

Dünya Bankasinin, Yemen'de altyapi hizmetlerini içeren acil durum projelerini desteklemek için 50 milyon dolar yardim yapacagi bildirildi.

Yemen resmi ajansi SABA'da yer alan haberde, Dünya Bankasi Yönetim Kurulunun, Yemen'e 50 milyon dolar yardim saglanmasi kararini onayladigi belirtildi.

Söz konusu yardimla 600 bin Yemenlinin sebeke suyu, kanalizasyon ve elektrik gibi hizmetlere ulasmasi ve 60 kilometre yolun onariminin hedeflendigi ifade edildi.

Haberde ayrica, projelerin Yemen Planlama ve Uluslararasi Isbirligi Bakanliginin gözetiminde, Birlesmis Milletler (BM) Proje Hizmetleri Ofisi ve yerel kurumlarla ortaklasa hayata geçirilecegi kaydedildi.

BM'ye bagli Yemen Insani Yardim Fonu da gün içinde yaptigi açiklamayla Yemen'deki özel ihtiyaç sahipleri ve iç göçmenlere yönelik 50 milyon dolarlik acil insani yardim saglayacagini duyurmustu.

- Yemen'deki iç savas

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA