Burdur Çevre Ve Sehircilik Müdürü Alacatli'dan Salda Gölü'ne Kanalizasyon Aktigi Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Gölde herhangi bir kirlilik söz konusu degildir. Iddialar tabii ki yalan ve asilsizdir'

Burdur Çevre ve Sehircilik Müdürü Murat Alacatli Salda Gölü'ne Düden Çayi araciligiyla kanalizasyon aktigi iddialarina iliskin, "Gölde herhangi bir kirlilik söz konusu degildir. Iddialar tabii ki yalan ve asilsizdir." dedi.

Alacatli, Yesilova ilçesindeki Salda Gölü kenarinda gazetecilere yaptigi açiklamada, Salda köyünün kanalizasyonunun göle aktigi konusundaki iddialarin gerçegi yansitmadigini söyledi.

Salda köyünün kanalizasyonun üç gözlü sizdirmaz foseptik ve iyi bir dogal aritmadan geçtikten sonra 3 kilometrelik dere boyunca aktigini belirten Alacatli, dere agzinda herhangi bir kirlilik tespit edilmedigini kaydetti.

Bunun dere agzindan alinan numunelerde de görüldügünü belirten Alacatli, Salda Gölü'nün çevresindeki köyler için de ileri biyolojik aritma tesisi ihalesinin 24 Haziran'da yapilacagini animsatti.

Salda Gölü'nün suyunun içme suyu kalitesine yakin oldugunu ifade eden Alacatli, kirlilik iddialarinin düzenli sekilde her yil gündeme getirilmesinin art niyetli oldugunu ileri sürdü.

Suyun temiz oldugunu belirten Alacatli, söyle konustu:

"Salda Gölü'nde dört noktadan her ay düzenli olarak numuneler aliniyor. Çikan sonuca göre de göl suyu A sinifi kalitede yüzme suyuna sahip. Bu iddialarla algi yaratiliyor. Iddialara karsi biz de gölün temiz oldugunu, temiz kalmasi için elimizden geleni yaptigimizi açikliyoruz. Gölde herhangi bir kirlilik söz konusu degildir. Iddialar tabi ki yalan ve asilsizdir."

- "Yosun kirlilik gibi gözüküyor"

Salda köyü muhtari Ömer Türkmen de kanalizasyonun göle akmadigini belirterek köyün aritma kuyulari ve dogal aritma sisteminin çalisir durumda oldugunu söyledi.

Aritma tesisinin Düden Çayi'ndan 600 metre geride oldugunu anlatan Türkmen, "Gölün etrafi ormanlik oldugu için biriken polenler kirlilik olarak algilaniyor. Bu her yil yasanan mevsimsel bir durum. Düden Çayi'ndan göle berrak temiz su akiyor, tabiatin dogal dokusundan dolayi derede yosun var, yosun kirlilik gibi gözüküyor. Aslinda su kirli degil. Deremizin suyu tertemiz göle akiyor, isteyen gelip görebilir, ben de gelmek isteyenlere yardimci olurum." seklinde konustu.
Kaynak: AA