Bölgenin En Büyük Hayvan Pazarinda Çalismalar Devam Ediyor

Bozova ilçesine bagli kirsal Yaylak Mahallesi’nde baslanilan bölgenin en büyük hayvan pazari ile semt pazarinin insaati devam ediyor. Bölgede incelemede bulunan Belediye Baskani Suphi Aksoy ve Belediye Meclis Üyesi Ali Ekinci çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Bölgenin En Büyük Hayvan Pazarinda Çalismalar Devam Ediyor
Bozova Belediye Baskani Suphi Aksoy, ilçeye bagli kirsal Yaylak Mahallesi’nde ilkel bir sekilde olan ve yaz aylarinda tozdan, kis aylarinda ise çamurdan geçilmeyen, bölgenin en büyük canli hayvan ve semt pazari insaatinda incelemede bulundu. Aksoy, göreve geldigi ilk günden itibaren hem bölgeye hem de kirsal Yaylak Mahallesi’ne yakisir, daha modern bir canli hayvan pazarinin yapilmasi için talimat vermisti. Kisa sürede hayata geçirilen projelerde sona dogru yaklasildi.

Bölgenin en büyük pazarlarindan biri olan Yaylak Hayvan Pazari, açildiginda bölge ekonomisine büyük katki saglayacak. Yapiminda sona dogru yaklasilan hayvan ve semt pazarinda, kis ve yaz dönemlerinde artik vatandaslar daha rahat bir sekilde alisverislerini yapabilecek. Daha önceleri tek alanda hizmet veren pazarda canli hayvan satis noktalari ayri, sebze ve meyve yerleri ayri, diger ürünler ise ayri yerlerde satisa sunulacak. Pazarin tamamlanmasi ile birlikte içerisinde idari bina da hizmete geçmis olacak.

Insaat çalismalarini yerinde inceleyen Bozova Belediye Baskani Suphi Aksoy, mahalledeki esnaftan alisveris yaparak sohbet etti. Pazarin Kurban Bayrami’ndan önce faaliyete geçmesi bekleniliyor.
Kaynak: İHA