Baskan Büyükkiliç'a Ziraat Odalarindan Tesekkür Plaketi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 4 ilçenin ziraat odasi baskanini kabul etti. Ziyarette oda baskanlari, Baskan Büyükkiliç’a tarim ve hayvanciliga verdigi desteklerinden dolayi çiftçiler adina plaket takdim etti.

Baskan Büyükkiliç'a Ziraat Odalarindan Tesekkür Plaketi
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Bünyan Belediye Baskani Özkan Altun ile birlikte Melikgazi Ziraat Odasi Baskani Mahmut Çelebi, Develi Ziraat Odasi Baskani Mehmet Murat, Bünyan Ziraat Odasi Baskani Lütfü Özsolak ve Felahiye Ziraat Odasi Baskani Mehmet Kuzugüden kabul etti. Ziyarette Genel Sekreter Yardimcisi Bayar Özsoy ile Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Duran Safranti da hazir bulundu.

“ZIRAAT ODALARIYLA DAYANISMA VE ISBIRLIGI IÇERISINDEYIZ”

Baskanlik Toplanti Salonu’nda gerçeklesen ziyarette konusan Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin her ne kadar ticaret ve endüstri sehri olarak bilinse de son süreçte tarim ve hayvancilik alaninda yapmis oldugu önemli ve anlamli çalismalarla artik kendisinden tarim ve hayvancilik ürünleri ile ilgili söz ettirmeye baslayan bir il haline gelmeye basladigini ifade etti.

Ziraat odalariyla dayanisma ve isbirligi içerisinde olduklarini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, bu alanda Tarim ve Orman Bakanligi’nin çok önemli destekleri oldugunu belirterek, sunlari söyledi:

“Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak da kirsal hizmetler baglaminda, tarim birimleri baglaminda her türlü destegimizi esirgemeden ziraat odalarimizla dayanisma ve isbirligi içerisinde iliskilerimizi sürdürüyoruz. Beydegirmeni’ndeki besi yerini ziyaret etmis, yapilan çalismalari yerinde incelemistik. Gerek yapilan ahir çalismalari ile ilgili, gerekse onlarin diskilarinin degerlendirilmesi sürecinde biyogaz üzerinden elektrik üretme projesi ile ilgili önemli ve anlamli çalismalari yerinde gördük. Kayseri’miz adina çevreci ve sifir atik mantigi ile gübresi ile daha sonraki süreçte günes enerjisi ile daha sonraki süreçte serasi ile örnek teskil edecek çevreci projelerin yaninda bizim asil amacimiz çiftçilerimizin, hayvancilikla ugrasan vatandaslarimizin daha güçlü olarak hareket edecegi boyutlari saglamak, buna vesile olmak, bu alanda yapilan çalismalar destek vermektir.”

“KAYSERI KABAK ÇEKIRDEGININ, AYÇIÇEGININ, PASTIRMA VE SUCUGUN MERKEZI”

Baskan Büyükkiliç, birligin ve beraberligin berekete vesile olacagina inandigini belirterek, “Elbette ki Kayseri’miz kabak çekirdeginin, ayçiçeginin merkezi olmaya basladi.

Pastirma ve sucugun merkezi olarak hayvancilik konusunda önemli çalismalar ki yaptigimiz projede 100 bin civarinda hayvan orada üretilecek ve besicilik yapilacagini rahatlikla söyleyebiliyoruz. Bütün bu güzel gelismeler Kayseri’mizin, ticaretin bir baska önemli dali olan hayvancilik ve tarim alaninda önemli yer edinmeye basladigini gösteriyor” diye konustu.



ODA BASKANLARI BASKAN BÜYÜKKILIÇ’A TESEKKÜR ETTILER

Bünyan Ziraat Odasi Baskani Lütfü Özsolak da ziyarette yaptigi konusmada, “Bizim bugün, ziyaret amacimiz Bünyan olarak sadece tesekkür etmektir. Sizin de yaptiklariniz, özellikle hiç greyderin girmedigi, bugüne kadar mahallere varilmayan arazi yollari, arazi memnuniyeti konusunda tarimda bir numara. Bunu demeden geçmek istemiyorum. Arazideki hayvan sulaklarindaki Tarim Daire Baskanliginiz tarafindan her yil üçer beser, mahalle muhtarlarinin talebiyle çok güzel sekilde dagitiliyor. Bunun için de tesekkür etmek istiyorum. Bundan da çok memnunuz. Tarima vermis oldugunuz tohum destekleri gibi bu konudaki desteklerinizden dolayi Bünyan ve çiftçiler adina tesekkür ederim. Onun haricinde traktör olarak, bizim takim ekipmanlarimiz ortada rezil oluyordu. Simdi traktörümüzle kendi isimizi kendimiz görecegiz. Traktör desteginizden dolayi, esas ziyaretimizin sebebi o olsun. Bunun içine sonsuz tesekkür ederim” seklinde konustu.

Diger ziraat odasi baskanlari da Baskan Büyükkiliç’a, her zaman üretenin, üreticinin yaninda oldugu ve tarim ile hayvanciliga verdigi desteklerden dolayi tesekkür ettiler. Ziyaret sonunda, ziraat odasi baskanlari tarafindan, Baskan Büyükkiliç’a tarim ve hayvanciliga verdigi desteklerden dolayi tüm çiftçiler adina plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA