Bakan Selçuk Açiklamasi 'Egitimin Hayat Boyu, Her Mekan Ve Her Zaman Da Yürütülmesi Lazim'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Final Programi"na katildi. Bakan Selçuk, “Egitim okulla sinirli kalamaz. Egitimin hayat boyu, her mekan ve her zaman da yürütülmesi lazim. Bizim de bunun için ortam hazirlamamiz sart” dedi

Bakan Selçuk Açiklamasi 'Egitimin Hayat Boyu, Her Mekan Ve Her Zaman Da Yürütülmesi Lazim'
Bakan Selçuk, Ankara’nin Keçiören ilçesinde yer alan Kalaba Kent Meydani’nda düzenlenen, "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Final Programi"na katildi.

Bakan Selçuk, Keçiören Halki Egitim Merkezlerinde egitim alan kursiyerlerin olusturdugu eserlerin bulundugu stantlari ziyaret etti. Bakan Selçuk, daha sonra programa katilan kursiyerleri tebrik ederek bir konusma yapti. Selçuk konusmasinda, “Hayat boyu ögrenme ifadesi hiç sinirlandirilmayacak bir ifade aslinda. Hayat boyu ögrenme bir gün ile bir hafta ile ele alinacak bir mesele degil. Buna gösterilen ragbet, bizi o kadar mutlu ediyor ki. Sürekli olarak genisleme ve gelistirme ihtiyaci duyuyoruz. Halkimizin bu etkinliklere, Halk Egitim Merkezlerinin faaliyetlerine, böylesine büyük bir ragbet göstermesi, tam da neye ihtiyacimiz oldugunun bir göstergesi olarak düsünüyorum. Çünkü biz burada biz bireysel ve toplumsal gelisimi esas aliyoruz. Çünkü biz burada istihdami esas aliyoruz. O yüzden de bunlarin hepsinin bir araya geldigi ‘hayat boyu ögrenme’ faaliyetleri için bizim daha da gelistirmek istedigimiz faaliyetler bütünü diyebiliriz” ifadelerini kullandi.

“TÜRKIYE’DE 15 BIN MAHALLE BELIRLEDIK”

Hayat boyu ögrenme konusuna çok önem verdiklerini ve bu alanda sürekli gelismeler yaptiklarini belirten Bakan Selçuk, “Egitim okulla sinirli kalamaz. Egitimin hayat boyu, her mekan ve her zaman da yürütülmesi lazim. Bizim de bunun için ortam hazirlamamiz sart. Ögrenme aslinda insan hayatini güzellestiren ve iyilestiren bir özellige de sahip. Çünkü insanlar ögrendiklerinde özgüvenleri artiyor. Insanlar yeni seyler kazandiginda topluma faydali olma noktasinda azimleri artiyor ve bu açidan da ögrenmenin iyilestirici gücü konusunda Halk Egitim Merkezlerimizi yadsimamamiz gerekiyor. Bu anlamda, ‘her zaman, her yerde, herkes için egitim’ sloganimiz devam ediyor. Ayrica çok çok önem verdigim bir proje daha var. ‘Hayat boyu ögrenen mahalle’ projesi. Türkiye’de 15 bin mahalle belirledik. 15 bin okul belirledik. Yaklasik olarak 985 civarindaki halk egitim merkezlerimizin sayisini arti 15 bine dogru götürecegiz insallah” diye konustu.

Programa katilanlar arasinda yer alan Ankara Valisi Vasip Sahin de, “Ankara’da bu pandemi sürecinde bütün olumsuzluklara ragmen, 29 halk egitim merkezi ve 1 olgunlasma enstitümüz ile toplam 30 merkezimizde 88 bin kursiyerimize 3 bin 600’den fazla kurs alaninda 72 dalda açilan kurslar ile hizmet verdik. Bu pandemi sartlarinda aslinda büyük bir basari ve fedakarlik” seklinde konustu.

Ayrica programa Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok ve ilçe genelindeki kurslarda egitim alan kursiyerler de katildi.

(Utku Simsek/IHA)
Kaynak: İHA