Bakan Pakdemirli 600 Milyon TL'ye Mal Olan Barajdan Ilk Suyu Verdi
Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Afyonkarahisar ‘Çay Baraji’ndan bölge çiftçilerine sulama suyunun bugün itibari ile verilmeye baslanacagini kaydederek, “Yaklasik 20 bin dekarlik alani Çay Baraji sayesinde sulanacak. Yaklasik senelik çiftçimize bu isin ek katkisi minimumda 20 milyon lira gibi katkisi olacak” dedi.

Çay Baraji’nin bittigine deginen Bakan Pakdemirli, “Yaklasik 20 bin dekarlik alani Çay Baraji sayesinde sulanacak. Çay Barajimiz bitti. Ama ilk defa bu saatler itibari ile suyumuzu çiftçimize kavusturuyor olacagiz” dedi.
“IKI ILÇEMIZ IKI BELDEMIZ VE 12 KÖYÜMÜZE DE HAYAT GETIRECEK BIR BARAJIMIZ”
Açiklamasinda barajin çiftçilere ekonomik gelir saglayacagi gibi ayni zamanda içme suyu ihtiyacinin da karsilanacagini belirten Bakan Pakdemirli açiklamalarini söyle sürdürdü:
“20 bin dekar alanin sulanacak, yaklasik senelik çiftçimize bu isin ek katkisi minimumda 20 milyon lira gibi katkisi olacak. 600 milyon liralik bir baraj yaklasik hem baraj hem aritma tesisi hem de isale hatlarina içeren bir baraj. Iki ilçemiz iki beldemiz ve 12 köyümüze de hayat getirecek bir barajimiz. Yaklasik 600 milyon liraya mal oldu. 2,5 yil gibi kisa bir sürede de bu barajimizi bitirdik. Barajin bir yandan dolmasini bekliyoruz. Su an asagi yukari yüzde sevilerde doluluklar devam ediyor. Insallah daha da fazla dolmasiyla beraber bölgeye hayat katacak bu barajin hem içme suyu faydasi saglayacak yarisi içme suyu faydasi yarisi da sulama suyu faydasi olmak üzere toplamda da 15 milyon metreküp depoluyor olacak.”
Açiklamanin ardindan Bakan Pakdemirli, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte dogaya keklik saldi.
(Gökten Ceylan/IHA)