Antalya'da Giris Kattaki Daire Alev Topuna Döndü Açiklamasi 1 Yarali

Antalya’da 3 katli bir binanin giris katindaki dairede büyük bir patlama ile birlikte yangin çikti. Demir korkuluklarin kirilip, dairenin içinin harabeye döndügü yanginda 1 kisi hafif yaralandi.

Antalya'da Giris Kattaki Daire Alev Topuna Döndü Açiklamasi 1 Yarali


Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 siralarinda Kepez ilçesi Teomanpasa Mahallesi 2267. Sokak’ta 3 katli bir apartmanin giris dairesinde yangin çikti. Yalniz yasayan 41 yasindaki Rasit Evren A.’nin evinde biranda alevler yükseldi. Yangin aninda evde bulunan Rasit Evren A. güçlükle kendini disari atti. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi. Üzerindeki kiyafetler alev alan ev sahibinin yardimina vatandaslar kostu. Rasit Evren A., vatandaslarin yardimiyla ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldirildi. Alevler kisa sürede tüm daireyi sararken, dumanlar ise tüm apartmani kapladi. Patlamalarin etkisiyle evin disindaki demir korkuluklar bahçe duvarinin üstüne firladi. Mahalleli sokaga dökülürken, büyük korku yasayan bina sakinleri de kendilerini disari atti. Evin içindeki esyalar patlamanin siddetiyle disari savrulurken, bahçe duvari da zarar gördü. Ekiplerin zamaninda müdahalesiyle yangin kontrol altina alindi. Yanginda 1. ve 2. kattaki daireler zarar gördü. Ilk belirlemelere göre yanginin tüp gazdan kaynaklandigi üzerinde durulurken, polis ve itfaiye ekiplerinin yanginla ilgili incelemeleri devam ediyor. Öte yandan yangin anlari vatandaslarin cep telefonu kamerasina yansidi.

"En sonunda bu oldu"

Yüksel Yildirim adli vatandas, önce bir patlama oldugunu anlatarak, “Patlamanin ardindan alevlerle duvar ve demir korkuluk firladi. Yangin daha da büyüdü, içeride bir seyler daha patladi. Bu kisiyi biz en az bir aydir sikayet ediyoruz. Her üç güne bir polis geldi, konustu ve gitti. En sonunda bu oldu” dedi.



"Elim ayagim hala titriyor"

Yanginin meydana geldigi dairenin üst katinda oturan Nazmiye Inal, “3 aydir bu sahistan çok sey çekiyoruz. Polisi çagiriyoruz, konusuyor, gidiyor. Hiçbir önlem alinmadi. Bütün komsular da rahatsiz oldugu için dilekçe hazirladik. Götürüp kaymakamliga verdik, yine önlem alinmadi. Sokakta eli biçakli çevreyi rahatsiz ediyor. Ondan sonra karakola da gittik. Hiçbir sey yapilmadi. Olay aninda evde balkonda fasulye dogruyordum. Bir patlama oldu. Bir duman çikti, ne oldu anlamadim elim ayagim hala titriyor. ‘Komsum oradan kaç bina yaniyor’ dedi.

Ben çiktiktan sonra bile 3-4 kez daha patlama oldu. Evin haline bakin” diye konustu.

Kaynak: İHA