Aile Sagligi Merkezi Için Imzalar Atildi

Akdeniz Belediyesi ile İçel Il Saglik Müdürlügü arasinda, Özgürlük Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait mahalle evinin Aile Sagligi Merkezi olarak hizmet vermesi için protokol imzalandi.

Aile Sagligi Merkezi Için Imzalar Atildi
Mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait olan, Özgürlük Mahallesindeki mahalle evinin zemin katinin, İçel Il Saglik Müdürlügüne bedelsiz tahsisi için protokol imzalandi. İçel Il Saglik Müdürü Emrah Ceviz’in de katildigi imza töreni, Akdeniz Belediyesi merkez binasinda gerçeklesti. Protokolü, Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak ile Il Saglik Müdürü Emrah Ceviz imzaladi.

Akdeniz Belediyesinin bu konudaki hassasiyetinden duydugu memnuniyeti dile getiren Ceviz, “Baskan Mustafa Gültak’a da katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum. Bölgedeki vatandaslarimiza saglik hizmetimizi en kisa sürede sunacagiz" ifadelerini kullandi.

"Verdigimiz sözleri yerine getiriyoruz"

Baskan Gültak ise "Özgürlük Mahallesinde yeni bir aile sagligi merkezi açilisi için gereken tüm hazirliklari bitirdik. Seçim zamani hem bizim hem de Lütfi Elvan bakanimizin vermis oldugu bir sözü de yerine getirmis bulunuyoruz. Taziye evimizin zemin katini Saglik Il Müdürümüz Emrah Ceviz’in göndermis oldugu proje dogrultusunda yeniledik. Uygun standartlara getirip, İçel Il Saglik Müdürlügümüze buranin tahsisini bugün gerçeklestiriyoruz" dedi.



"Mahalle sakinleri uzak yerlere gitmek zorunda kalmayacak"

Merkezde; bölge nüfusuna göre iki doktorun görevlendirilecegini de kaydeden Gültak, "Artik Özgürlük Mahallesindeki hanimefendiler, beyefendiler, çocuklarimiz farkli yerlere gitmek zorunda kalmayacak. Tahmin ediyorum aile sagligi merkezi açilinca birkaç tane eczane de açilir. Vatandasimiz ilaçlarini da uzaklara gitmeden alabilecek. Bunlar önemli seyler. ‘Sicakta, sogukta 1,5-2 kilometre yol gitmek zorunda miyiz?’ diye soran vatandaslarimiz vardi. Bu insanlar benden bunu çok istiyorlardi. Çok sükür bu hizmeti de hayata geçiriyoruz. Saglik Müdürümüz Emrah Ceviz’e desteklerinden ötürü çok tesekkür ediyorum. Hayirli ugurlu olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA