Yangin Ve Ortaklar Arsindaki Anlasmazlikla Gündeme Gelen DSV Yatçilik'tan Açiklama

Mugla’nin Marmaris ilçesinde bulunan dünyaca ünlü yat firmasi DSV Yatçilik son günlerde ortaklar arasinda yasanan gerginlikle gündeme gelmeye basladi. Geçtigimiz günlerde ortaklar arasinda yasanan gerginlik ve karsilikli açiklamalarin ardindan 27 Mayis günü firmada bulunan bir teknede meydana gelen yanginin ardindan ortaklar arasinda adeta açiklama savasi basladi.

Yangin Ve Ortaklar Arsindaki Anlasmazlikla Gündeme Gelen DSV Yatçilik'tan Açiklama
Bu defa DSV’in kurucu ortagi Valeriy Stepanenko ve Genel Müdürü Ulviye Alizade Kuçeruk firmanin diger ortaklari Muzaffer Özlü ve Arzu Kayaogullari’nin açiklamalarina cevap vererek ortaklarini suçlayici iddialarda bulundular. Açiklamasina “Sayin Özlü ve ortagi Arzu Kayaogullari’nin DSV Sirketi ve kurucu ortaklar Ulviye Alizade Kuceruk ile Valeriy Stepnenko aleyhine eylemlerini tarih sirasi ile genis kitlelerin bilgisine sunmak çoktandir sart olmustur. Zira bu son talihsiz açiklama, bu bilgiler isiginda daha da anlamli hale gelecektir” sözleri ile baslayan Ulviye Alizade Kuceruk, 2018 yilinda ortaklarinin çesitli hile ile tüm firmayi ele geçirmeye çalistigini ileri sürdü. Bunun yaninda 2019 SGK kayitlarinda sirkette çalismayan kisilerin çalisiyor gibi gösterildigini ileri süren Kuceruk, kendileri aleyhine, kara para aklama, zimmet, güveni kötüye kullanma dahil sekiz ayri suçtan asilsiz iddialarla sikayette bulunuldugunu ileri sürdü.

Açiklamalarinin resmi bilgi verilerden olustugunu ileri sürerek tarih ve sayi numarasi vererek sürdüren Genel Müdür Ulviye Alizade Kuceruk, ortaklarinin ortaklik anlasmasina uygun olmayan hal, tavir ve eylemler sergiledigini hatta müsterileri bile tehdit ettigini iddia etti. Kuceruk, “27 Haziran tarihli haberde; çekek alaninda yasanan talihsiz yangin olayinin daha atesi sogumamisken olayla ilgili haber ‘Süpheli yangin’ basligi altinda verilmistir. Haberi bu sekilde verenler bu yanginin neden süpheli oldugunu ve süphelileri derhal açiklayamaz ise niyetlerinin sirketi karalamak oldugu görülecektir” diyerek bölgede eksik ve ayipli birakilan yangin tertibatini bizzat kendi sahsi hesabindan karsilayarak tamamladigini söyledi.

Kuceruk açiklamasinin devaminda “ Netice itibariyle menfur olayda DSV sirketinin hiç bir kusuru bulunmamaktadir. Çekme sözlesmelerinde senin imzan olsa da olmasa da durum böyledir” diyerek yangin olayi bahane edilerek DSV sirketine yeniden kayyim atanmasinin talep edilmesini tüm kamuoyunun bilgisine sunmak için açiklama yapma geregi duydugunu söyledi.

Kaynak: İHA