TÜGVA Genel Baskani Eminoglu, Vakfin Osmaniye 3. Olagan Il Genel Kurulu'nda Konustu Açiklamasi

'Islam alemi ve Islam cografyasi, Türkiye'den ve özellikle biz gençlerden çok sey bekliyor ve ümit ediyor'.

TÜGVA Genel Baskani Eminoglu, Vakfin Osmaniye 3. Olagan Il Genel Kurulu'nda Konustu Açiklamasi
Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Genel Baskani Enes Eminoglu, Islam aleminin ve Islam cografyasinin Türkiye ve Türkiye'deki gençlikten çok sey bekledigini ve ümit ettigini belirtti.

Eminoglu, vakfin Osmaniye 3. Olagan Il Genel Kurulu'nda yaptigi konusmada, TÜGVA olarak 6 yili geride biraktiklarini söyledi.

Yola çikarken tüm ekip arkadaslarina bu isi Allah rizasi için, ihlas, samimiyet ve askla yapmalari gerektigini söyledigini dile getiren Eminoglu, "Bugün hamdolsun 81 ilde ve yüzlerce ilçede var olan ve Türkiye sathinda gençlik çalismasi yapan bir vakif haline geldik. Il temsilcisi ve tüm TÜGVA gönüllülerine sunu söyledim. Burasi bir basamak, is yaptirilacak bir yer ya da bir yerlere girme adina kullanabileceginiz bir kurum degil. Burada hesap kitap yapmadan sadece Allah rizasi için gençlerin ellerinden tutmaya, Kur'an, sünnet yolunda bir seyler göstermeye çalisan bir vakif ve sükürler olsun bugün yüz binlerce gencimize ulasabiliyoruz." diye konustu.

Türkiye'nin sadece kendi cografyasinda degil tüm cografyalarda iddia ve irade sahibi bir ülke haline geldigini vurgulayan Eminoglu, sunlari kaydetti:

"Bugün gençlerimize 'Z kusagi' gibi sifatlar takiyorlar ve bu kusaktan protest, her seye karsi gelen, protesto eden bir kusak olmasi isteniyor. Biz de diyoruz ki madem protest araniyor, tüm dünyaya 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, Birlesmis Milletler'de, Davos'ta 'one minute' diyen ve dünyaya protest bir durus sergileyen bir Cumhurbaskanimiz var. Madem protest olacagiz, tüm dünyaya karsi sesimizi çikaralim. Bizler daha 10 gün önce Azerbaycan'daydik. 2020 yilinda Allah nasip etti Ayasofya Camimizin ibadete açilmasina sahit olduk. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamizin hayallerini biz gerçeklestirdik. Biz Türkiye olarak lider bir ülke konumundayiz ve Afrika'si, Kafkasya'si, Orta Dogu'su, 'Türkiye güçlü olursa bölge güçlü olur' düsturuyla hareket etmeye basladi. Islam alemi ve Islam cografyasi, Türkiye'den ve özellikle biz gençlerden çok sey bekliyor ve ümit ediyor."
Kaynak: AA