Suriyeli Genç LGS'de Türkiye Birinciligini Paylasan 97 Ögrenciden Biri Oldu

LGS 2021’de tüm sorulari dogru cevaplayan 97 ögrenci arasinda, Siirt’te Imam Hatip lisesi ögrencisi Suriye uyruklu Dlyar Safo da yer aldi.

Suriyeli Genç LGS'de Türkiye Birinciligini Paylasan 97 Ögrenciden Biri Oldu
Türkiye geneli 6 Haziran’da yapilan Liselere Geçis Sistemi (LGS) sonuçlari açiklandi. Buna göre sinava 1 milyon 38 bin 492 ögrenci girdi ve katilim orani yüzde 83 olarak gerçeklesti. LGS kapsamindaki merkezi sinavda ögrencilere Türkçe 20, Matematik 20, Fen Bilimleri 20, T.C Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, Yabanci Dil 10 olmak üzere toplam 90 soru sorulurken, bu sinavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi. 36 farkli ilden 97 ögrenci, tüm sorulari dogru yanitlayarak 500 tam puan aldi.

Suriyeli ögrenci Türkiye birincisi oldu

Türkiye’nin 97 birincisinden biri de Siirt’in Kurtalan ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Suriyeli Dlyar Safo oldu. Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu LGS’de büyük bir basari göstererek Türkiye birincisi olan Suriyeli ögrenci Dlyar Safo’yu ve ailesini makaminda kabul etti. Suriyeli ögrenciyi tebrik eden Vali Hacibektasoglu, basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA