Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Bilimsel Çalismalara Destek Meyvelerini Veriyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (CÜ), dünyanin en iyi bilimsel dergilerinden "Nature grubu" dahilindeki dergilerde 2021 yilinda Türkiye'de 67. siradan 23. siraya kadar yükseldigi bildirildi.

CÜ'den yapilan yazili açiklamaya göre, söz konusu dergilerde akademisyenler Prof. Dr. Salih Cem Inan, Prof. Dr. Murat Köksal, Prof. Dr. Halil Ibrahim Ulusoy ve Dr. Ögr. Üyesi Songül Ulusoy'un 5 adet yayini yer aldi.

Rektör Prof. Dr. Alim Yildiz, akademisyenlerle ögle yemeginde bir araya gelerek basarilarinin devamini diledi. Personel Yemekhanesi Protokol Yemek Salonu'nda düzenlenen programa rektör yardimcilari Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbas ve Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse de katildi.

Yildiz, programda yaptigi konusmada, "Yillar önce attiginiz tohumun fidan oldugunu görüyorsunuz. Bu da güzel sey. Bilimsel anlamda yapilacak çalismalarda destek olacagimizi söyledik. Sonuna kadar destek olacagiz. Elbette marifet iltifata tabiidir. Sizler bu çalismalari yaptiniz. Bundan sonra da bu çalismalari yapacaksiniz ve diger arkadaslariniz da yapacak. Ben öncelikle sizlere tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Programin sonunda dereceye giren akademisyenlere tesekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA