Sahinbey Belediyesi'nden Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati

Sahinbey Belediyesi bünyesinde kurulan Sahinbey Belediyesi Arama Kurtarma (SAHKUT), ekibi UMKE ve AFAD ekipleri ile gerçegini aratmayan deprem tatbikati yapti.

Sahinbey Belediyesi'nden Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati
Sahinbey Belediyesi’nin kentsel dönüsüm çalismalari için yaptigi yikim alaninda deprem tatbikati yapan SAHKUT, UMKE ve AFAD ekipleri göçük altinda kalan depremzedelerin ilk yardim müdahalesi ile kurtarilmasini canlandirdi. Yapilan tatbikat gerçegi aratmazken, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu yapilan organizasyonu yakindan takip etti.

“Ülkemiz deprem bölgesi”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Türkiye’nin gerçegi olan depreme karsi her zaman hazir olmak gerektigini belirterek “Sahinbey Belediyesi olarak kentsel dönüsüm çalismalarimiza devam ediyoruz. Bir taraftan depreme dayaniksiz binalari yikarken yerine depreme dayanikli binalar insa ediyoruz. Senyurt Mahallemizde yaptigimiz yikim çalismalarini SAHKUT, AFAD ve UMKE firsata çevirerek arama kurtarma tatbikatlari yapiyorlar. Böylelikle onlarda ilerde olusabilecek dogal afetlere karsi daha hazirlikli hale gelmis oluyorlar. SAHKUT Belediye bünyesinde çalisan personellerimizden kurulu bir ekip ve bu arkadaslarimizin tamami gönüllü olarak çalisiyor. Ekibimiz AFAD tarafindan egitiliyor ve bu egitimleri sürekli olarak güncelliyoruz. Amacimiz Dünya’nin herhangi bir yerinde yasanabilecek felaketlere karsi hazirlik olup oraya destek saglamak” diye konustu.

Kaynak: İHA