Ruhani'den Biden'a Nükleer Anlasmanin 'Süratle' Hayata Geçirilmesi Çagrisi

Iran Cumhurbaskani Hasan Ruhani, ABD Baskani Joe Biden'a nükleer anlasmayi bir an önce hayata geçirmesi çagrisinda bulundu.

Ruhani, baskent Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantisinin ardindan nükleer anlasma ve ABD'nin tutumuyla ilgili açiklamada bulundu.

Biden'a nükleer anlasmayi "süratle" hayata geçirmesi çagrisinda bulunan Ruhani, "Biden nükleer anlasmanin uygulanmasi konusunda zerre kadar gevsek davranirsa kendi halkinin oylarina ihanet etmis olur. Çünkü onlar buna dayanarak oy verdi ve o da yaptirimlari kaldirmak ve yanlis isleri telafi etmek için geldi. Sonra da defalarca nükleer anlasmayi kabul ettigini vurguladi ve dönmek istedigini söyledi." ifadelerini kullandi.

Ruhani, nükleer anlasmanin canlandirilmasi için hem ABD hem de Iran tarafindan gerekli adimlarin vakit kaybetmeden atilmasi gerektigini söyledi.

Nükleer silah ve kitle imha silahlari pesinde olmadiklarini yineleyen Ruhani, bununla ilgili iddialarin temelsiz oldugunu ileri sürdü.

Iran karsiti bazi televizyon kanallarinin petrol üretimi ve dagitimi ile ilgili yaptigi propagandalarin dogru olmadigini ifade eden Ruhani, "Petrol üretimi, dagitimi ve ihracati noktasinda hiçbir problem yok ve olmayacak." dedi.

Kaynak: AA