Ordu'da Ihtiyaç Sahipleri Sosyal Marketten Alisveris Yapabilecek

Ordu Büyüksehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine yardim elini uzatmak amaciyla Sosyal Market Projesini hayata geçiriyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Altinordu ilçesinde kurulan ve dezavantajli vatandaslara hizmet verecek sosyal markette, temizlikten gidaya, kiyafetten ev tekstiline kadar birçok ürün bulunacak.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, çalismalarin son durumu hakkinda bilgi almak için sosyal markette incelemelerde bulundu.

Güler, belediyecilikte çok önemli bir konuda çigir açici bir çalismayi baslattiklarini ifade etti.

Markette para degil, iyilik geçecegine isaret eden Güler, "Bir iyilik Ordu'su kuruyoruz. 19 ilçeye buradan online olarak siparis veren, ihtiyaci olan kardeslerimize tedarikte bulunan bir sosyal market açtik. Arkadaslarimiz bunun programini da yazdilar. Tamamen yardimlasma ve destege dayanan bir çalisma." ifadesini kullandi.

Yakin zamanda hizmete açilacak markette, ihtiyaç sahibi olarak belirlenen vatandaslara burada kullanabilmeleri için "Kart 52" adli alisveris karti verilecegini anlatan Güler, sunlari kaydetti:

"Dezavantajli vatandaslarin muhtaçlik durumuna ve hane halkindaki kisi sayisina göre kartlarina sosyal markette geçerli olacak sekilde alisveris puanlari yüklenecek. Vatandaslar isterlerse sosyal markete giderek, isterlerse mobil uygulama üzerinden Kart 52 bilgilerini girerek online alisveris yapabilecekler. Online alisveris yapan vatandaslarin ürünleri, Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan ayni gün içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirilacak."

Kaynak: AA