Norveç'te 16 Yasindaki Suriyeli Çocuga, 5 Yil Hapis Cezasi

Norveç’te 16 yasindaki Suriyeli çocuga, terör eylemi planlamak ve terör örgütü DEAS’i desteklemekten 5 yil hapis cezasina çarptirildi.

Norveç'te 16 Yasindaki Suriyeli Çocuga, 5 Yil Hapis Cezasi


Norveç’in baskenti Oslo’da bulunan Oslo Bölge Mahkemesi, Norveç’te zehir veya patlayici kullanarak terör eylemi planlamak ve terör örgütü DEAS’i desteklemekten 16 yasindaki Suriyeli çocuga 5 yil hapis cezasi verdi. Mahkeme, çocugun yasinin küçük olmasi nedeniyle verilen hapis cezasinin 3 yilinin askiya aldi. Baskent Oslo Bölge Mahkemesi Yargici Ingvild Boe Hornburg yaptigi açiklamada, "Mahkeme, sanigin genç yasina ragmen bilinçli bir terör eylemi gerçeklestirme karari aldigina emin" dedi.



Mahkeme, olayda çocuk cezasi uygulamama karari alarak, çocugun suçu "tekrar etme riskinin bulunduguna, hapis cezasinin gerekli ve zorunlu olduguna" hükmetti. Mahkeme, 18 yasini doldurmus olsaydi çocugun cezasinin 11 yila kadar çikabilecegini ifade etti.



Kimligi açiklanmayan Suriyeli çocuk mahkemede, zehir yapmak için gerekli malzemeleri satin aldigini aktarirken, kimseye zarar verme niyetinde olmadigini belirtti.

Çocuk, DEAS’i destekleyen bir internet sitesine para bagisi yaptigini itiraf etti. Çocugun ayrica, patlayicilarin nasil üretilecegi ve kullanilacagina dair materyalleri de internetten indirdigi ifade edildi.

Suriyeli çocuk, geçtigimiz subat ayinda Oslo’da Norveç Iç Güvenlik Kurumu tarafindan tutuklanmisti.
Kaynak: İHA