MHP'li Büyükataman Açiklamasi 'Vatan Sathinda Kaos Ve Kargasa Ikliminin Hakim Kilinmasina Müsaade Etmeyecegiz'

MHP Genel Sekreteri Ismet Büyükataman, "Vatan sathinda kaos ve kargasa ikliminin hakim kilinmasina Türk milletinin destegiyle evelallah müsaade etmeyecegiz." ifadesini kullandi.

Büyükataman, yaptigi yazili açiklamada, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin grup toplantilarinda isaret ettigi noktalarin üzerinden henüz bir hafta geçmeden yasanan hadiseler ve yazilan yazilarin Türkiye üzerine oynanan oyunlarin boyutlarinin nerelere varabilecegini gösterdigini ifade etti.

Bahçeli'nin grup konusmasinda, Birlesik Krallik ile ABD arasinda imzalanan "Yeni Atlantik Sarti"nda, G-7 Liderler Zirvesi ve AB-ABD Zirvesi'nde "açik toplum, demokrasi, hukukun üstünlügü, özgürlük, esitlik, bagimsiz medya, adalet" kavramlarina isaret ettigine deginen Büyükataman, sunlari kaydetti:

"NATO Liderler Zirvesi'nde ise ittifakin siyasi boyutunun giderek güçlendirilecegi, yolsuzlukla mücadele edilecegi, nihayetinde demokrasinin desteklenecegi vurgulanmistir. Bu toplantilarin akabinde istikametini yerli ve milli kaynaklardan almadigi asikar olan TÜSIAD, kulagina üflenen yalan yanlis bilgilerle hükümeti, ekonomiyi, hukuk ve demokrasi konularinda elestirmistir. Bilinçli ve organize bir eylem oldugu gün gibi açik olan HDP Izmir il binasina gerçeklestirilen kanli saldiri ise süreci baska bir boyuta tasimistir."

- "Avrupa'nin, NATO'nun sesini yine duyan olmamistir"

ABD'nin ve Avrupa'nin demokrasi götürecegini vadettigi topraklarda yok edilenin yalnizca demokrasi olmadigini, insanlarin teker teker degil gruplar halinde katledildigini belirten Büyükataman, su degerlendirmelerde bulundu:

"Avrupa'nin göbeginde Müslümanlar katledilirken, Avrupa'nin, NATO'nun sesini yine duyan olmamistir. Bu sebeple Genel Baskanimiz Sayin Devlet Bahçeli 'Zarfa degil, mazrufa bakmak gerekir.' diyerek ABD-NATO ve Avrupa'nin ülkemizin vazgeçilmez degerleri arasinda yer alan kavramlara vurgu ile kirli bir oyunu sahneye koydugunu açikça isaret etmistir. Açiklamanin üzerinden çok geçmemistir ki ABD'de eski bakan, senatör, vali unvanli kisilerin de bulundugu farkli milletlerden bir grup Türk düsmani, 'Türkiye'ye demokrasi getirmek üzere' harekete geçirilmis ve 'Türk Demokrasi Projesi' ismi altinda örgütlenmistir. Kambersiz dügün olmayacagi kurali geregi, içerisinde CHP'li eski bir milletvekilinin de bulundugu FETÖ'cüler bu kirli tertibin ön saflarinda yer almistir. FETÖ'cülerin yayin organlarindaki asli astari olmayan haberler de bu meczuplarin olusumunun internet sitesinin baskösesini kirletmektedir."

- MHP, 'büyük oyun'un farkindadir"

Taksim'de onur yürüyüsü adi altinda gerçeklestirilen provokasyonda "Kürdistan" sloganlari atilmasinin, kirli tertibin Bogaziçi'nde kullandigi "askerleri" burada da kullanacagini gösterdigine isaret eden Büyükataman, "CHP 'Medeniyetin esasi, gelisme ve gücün esasi ailedir. Bu hayata fenalik muhakkak sosyal, ekonomik, siyasal güçsüzlüge sebep olur.' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu yerine sapkin yollara sapmistir." ifadelerini kullandi.

Büyükataman, açiklamasini söyle tamamladi:

"Büyük oyunun farkinda olan MHP, Türk milletinin tertemiz kanlariyla vatan kilinmis bu topraklari hiçbir yabanci gücün oyun sahasi haline getirmesine izin vermeyecektir. Vatan sathinda kaos ve kargasa ikliminin hakim kilinmasina Türk milletinin destegiyle evelallah müsaade etmeyecegiz. Hatti degil sathi müdafaa suuru ile terk edecek tek bir karis topragimizin söz konusu olmadiginin, kaybedecek tek bir insanimiz, vazgeçecek tek bir milli ve ahlaki degerimiz bulunmadiginin bilinmesinde fayda vardir."

Kaynak: AA