MHP Genel Baskan Yardimcisi Yilik'tan Antalya'da Iki Kardesin Istismarina Iliskin Degerlendirme Açiklamasi

'Milliyetçi Hareket Partisi olarak toplumu derinden yaralayan cinsel istismar fiillerini ve faillerini en sert ve en kuvvetli sekilde kiniyoruz'.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yilik'tan Antalya'da Iki Kardesin Istismarina Iliskin Degerlendirme Açiklamasi
MHP Genel Baskan Yardimcisi Pelin Yilik, çocuklarin sapkin davranislara maruz kalmamasi için gerçeklestirilecek her düzenlemeyi, atilacak her adimi en güçlü sekilde destekleyeceklerini bildirdi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yilik, kamuoyuna "Elmali davasi" olarak yansiyan Antalya'nin Elmali ilçesinde iki kardesin istismarina iliskin yaptigi açiklamada, çocuklari korumanin, kollamanin devletin ve toplumdaki her bireyin birinci önceligi oldugunu belirtti.

Cinsel istismar olaylarinda istismari tespit eden kolluk kuvvetlerinin ve nihai karari olusturacak yargi mercilerinin hassas bir sekilde, en ince ayrintisina kadar olayi arastirmasi gerektigini vurgulayan Yilik, "Olayin ortaya çiktigi andan itibaren en kisa sürede faillere en agir cezanin verilmesi, bu sebeple, cinsel istismar, kadina karsi siddet gibi toplumun genelini ilgilendiren davalarin öncelikle ve ivedilikle çözüme kavusturulmasi en büyük temennimizdir." ifadesini kullandi.

Çocuklari ve gençleri korumak için yapilmasi gerekenlerin degerlendirilmesi, çözüm yollarinin hizlica yürürlüge konulmasi gerektigini vurgulayan Yilik, sunlari kaydetti:

"Sayin Genel Baskanimizin da defalarca üzerinde durdugu gibi bu tür suçlarla ilgili kalici ve köklü önlemleri almak ertelenemez bir mecburiyettir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak toplumu derinden yaralayan cinsel istismar fiillerini ve faillerini en sert ve en kuvvetli sekilde kiniyoruz. Çocuklarimizin bu tür sapkin davranislara maruz kalmamasi adina yapmis oldugumuz çalismalarla birlikte, bu minvalde gerçeklestirilecek her düzenlemeyi, atilacak her adimi en güçlü sekilde destekleyecegimizi ifade ediyoruz."
Kaynak: AA