KOP Bölge Kalkinma Idaresi Destekleri Tanitim Ve Bilgilendirme Çalistayi Düzenlendi

Nigde'de Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Destekleri Tanitim ve Bilgilendirme Çalistayi gerçeklestirildi.

Vali Yilmaz Simsek, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalistayin açilisinda yaptigi konusmada, 2021 yili projeleri de hesaba katildiginda Nigde'ye toplam 222 proje için yaklasik 170 milyon lira destek verildigini, tarim kenti olarak da bilinen Nigde'nin alt yapi ve sulama yatirimlarinin desteklenmesini çok önemsediklerini söyledi.

Nigde'nin henüz tam olarak kesfedilmemis ve büyük potansiyeli olan alanlarda da desteklenmesinin zorunluluk arz ettigini belirten Simsek, sunlari kaydetti:

"Nigde'nin markalasma yolunda tanitilmasi, turizm gelirlerinin artirilmasi öncelikli konularimiz arasinda olup KOP Idaresinden de önümüzdeki dönemde bu alanda gerekli destegi görecegimize inancimiz tamdir. Gerek Valiligimiz ve Belediyemiz, Kaymakamlarimiz ve ilçe belediye baskanlarimiz, degerli milletvekillerimiz ve tüm kamu kurum ve kuruluslarimiz hep ayni amaca hizmet ediyoruz. Nigde'yi yarinlara daha yasanilabilir bir kent olarak hazirlamaya çalisiyoruz. Kent sakinleri için daha huzurlu ve güvenli bir çevre, issizligin daha az oldugu üreten bir ekonomi tesis etmeye çalisiyoruz."

KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mahmut Sami Sahin ise "Bölge içi ve bölgeler arasi gelismislik farklarini azaltmak, yenilikçi bir yaklasimla bölgenin rekabet gücünü gelistirmek, var olan potansiyellerini açiga çikarmak, bölgenin ekonomik ve sosyal kapasitesini güçlendirmek için çok odakli yönetisim anlayisiyla kaynaklarin etkin kullanimini saglayarak ilgili paydaslarimizla siki bir çalisma dönemine giriyoruz." dedi.

Konusmalarin ardindan sulama, tarim, kültür, turizm ve enerji projelerine iliskin sunum gerçeklestirildi.

Çalistaya, Belediye Baskani Emrah Özdemir, kaymakamlar, belediye baskanlari, KOP proje koordinatörleri ve davetliler katildi.

Kaynak: AA