Kanada'da Yine Bir Kilise Okulunun Yakininda 182 Kayit Disi Çocuk Mezari Bulundu

Kanada'nin British Columbia (B.C) eyaletinde faaliyet gösteren eski St. Eugene Misyon Okulunun yakininda 182 kayit disi mezar bulundugu bildirildi.

Ülkedeki en önemli yerli halk toplulugu olan First Nation tarafindan yapilan açiklamada, B.C. eyaletinin güneyindeki Cranbrook sehrine yakin bir alanda 182 kayit disi mezar tespit edildigi belirtildi.

Eski bir yatili okul olan St. Eugene Misyon Okuluna yakin alanda radarlarla kesfedilen mezarlarin yaklasik 1 metre derinliginde oldugu bilgisi paylasildi.

Ktunaxa Milleti seflerinden Jason Louie, söz konusu okulun, bölgede 1912-1970 döneminde faaliyet gösterdigini ve daha sonra golf sahasi kenarindaki okul binasinin dinlenme yeri ve kumarhaneye dönüstürüldügünü ifade etti.

Louie, yüzlerce yerli çocuga burada zorla egitim verildigini kaydederek, "Bu tür bir olaya asla tam olarak kendini hazirlayamazsin. Kamploops’taki 215 mezardan sonra simdi bir de bu, gerçekten çok zor." açiklamasinda bulundu.

- Kamloops ve Sakatchewan'daki çocuklara ait cesetler

Kanada'da kilise okulu bahçesindeki kayit disi çocuk mezarlari ilk defa, 29 Mayis’ta British Columbia eyaletinin Kamloops kentindeki yatili kilise okulunun bahçesinde bulunan 215 çocuga ait ceset kalintilariyla gündeme gelmisti.???????

24 Haziran’da da Sakatchewan eyaletindeki Marieval Yatili Kilise Okulunun bahçesinde resmi kayitlarda olmayan 751 çocuk cesedi kalintisinin bulundugu mezarlar bulunmustu.

Kaynak: AA