Gaziantep'teki Uyusturucu Operasyonunda Gözalti Sayisi 253'E Yükseldi

Vali Davut Gül: 'Yaklasik 5 aylik çalisma neticesinde 311 süpheliye operasyon yapildi. 311 süphelinin 253'ü ele geçirildi' 'Narkotik suçlarda bir seferde yapilan en büyük operasyon. Henüz ele geçiremedigimiz 60'a yakin süpheli var. Operasyon devam edecek'

Gaziantep Valisi Davut Gül, dün uyusturucu saticilarina yönelik "Vatan" ismiyle düzenlenen operasyondaki gözalti sayisinin 253'e yükseldigini belirterek, operasyonun cumhuriyet tarihindeki narkotik suçlarda tek seferde yapilan en büyük operasyon oldugunu bildirdi.

Vali Gül, valilikte düzenledigi basin toplantisinda, geçen aylarda 23 uyusturucu operasyonu yaptiklarini söyledi.

Son yapilan "Vatan" isimli operasyonunun simdiye kadar yapilan operasyonlardan farkli oldugunu belirten Gül, "Yöntem ve kapsam itibariyla farkli. Büyük bir operasyon. Bizzat Içisleri Bakanimizin Sayin Süleyman Soylu'nun koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Baskanliginin organize ettigi bir operasyon. Yerelde de emniyet müdürlügümüz ve Bassavcimiz basta olmak üzere verdigimiz bir destek oldu." dedi.

Yaklasik 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardindan 388 ekip ve 2 bin 124 polisin katilimiyla operasyonun yapildigini belirten Gül, söyle devam etti:

"Yaklasik 5 aylik çalisma neticesinde 311 süpheliye operasyon yapildi. 311 süphelinin 253'ü ele geçirildi. Bunlarin üzerinde 13 tabanca, 8 pompali tüfek ve çok sayida da uyusturucu ele geçti. Bunlarin özelligi, bizzat sokakta torbaci diye tabir ettigimiz satici olmalari. Eroinden esrara akliniza gelebilecek her türlü uyusturucu maddesi ele geçti. Bu çalismalar, yine Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu koordinesinde gelecek günlerde de artarak devam edecek. Istegimiz su; Gaziantep'te yasayan her vatandasimizin çocuguyla, kendisiyle, komsusuyla ilgili emin olmasi. Burada 311 kisiyi tespit ederken 'En Iyi Polis, Anne' ve 'UYUMA' uygulamasi bize sahada çok katki sagladi. Bundan sonraki süreçte sahit oldugumuz konulari tüm iletisim kanallariyla bizlere iletebilirler. Annelerle, sehirle el ele vererek Gaziantep'i daha yasanabilir bir sehir haline getirmek istiyoruz."

Vali Gül, bir gazetecinin "Cumhuriyet tarihin tek seferde en fazla gözaltinin yapildigi operasyon mu?" sorusuna ise " Evet. Narkotik suçlarda bir seferde yapilan en büyük operasyon. Henüz ele geçiremedigimiz 60'a yakin süpheli var. Operasyon devam edecek. Onlari da insallah en kisa sürede yakalayacagiz." diye yanit verdi.

Dün, Gaziantep Cumhuriyet Bassavciliginca kette uyusturucu saticilarina yönelik sorusturma kapsaminda 310 süpheli hakkinda gözalti karari çikarilmis ve 239 kisi gözaltina alinmisti.
Kaynak: AA