ETIM, Eskisehir Sanayisine Güç Katacak

Eskisehir Tasarim ve Inovasyon Merkezi’nin 2. Yönlendirme Komitesi Toplantisi gerçeklestirildi. Toplantida konusan Eskisehir OSB Baskan Vekili Metin Saraç, proje ile hizmet verdikleri sektörlerin ihtiyaçlarini gelistirerek rekabet güçlerini arttiracaklarini belirtirken, “Ülkemizin ihracat oranlari daha ileriye tasinacaktir” dedi.

ETIM, Eskisehir Sanayisine Güç Katacak
Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti mali is birligi çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen Rekabetçi Sektörler Programi kapsaminda Eskisehir OSB’de kurulan Eskisehir Tasarim ve Inovasyon Merkezi (ETIM)’in 2. Yönlendirme Komitesi Toplantisi yapildi. Eskisehir OSB Konferans Salonunda yapilan toplantiya Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Proje Sorumlusu Ender Sen, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Muhammet Taha Güven, KOSGEB Il Müdürü Tarik Yilmaz, Eskisehir OSB Baskan Vekili ve ATAP A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç, ATAP A.S. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken, Projenin Takim Lideri Dr. Kastytis Geckas ve KOBI ve kamu kurumu temsilcileri katildi.

“Ülkemizin ihracat oranlari daha ileriye tasinacak”

Toplantida konusan Eskisehir OSB Baskan Vekili ve ATAP A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç, “Eskisehir Tasarim ve Inovasyon Merkezimiz, sehrimizde havacilik, rayli sistemler, makine imalat, otomotiv, beyaz esya gibi öncü sektörlerde faaliyet gösteren KOBI’lerimizin mühendislik, tasarim ve prototipleme ihtiyaçlarinin giderilmesi amaciyla faaliyet gösterilmesi için kurulmustur. Bu projemizin sonunda hizmet vermis oldugumuz sektörlerin ihtiyaçlari gelistirilerek, rekabet güçleri artirilacak, dolayisiyla ülkemizin ihracat oranlari daha ileriye tasinacaktir” dedi.

“Eskisehir Tasarim ve Inovasyon Merkezi hayallerin tasarlandigi bir merkez olacak”

Saraç, ATAP A.S. olarak Eskisehir ve ülke sanayisine, önemli katkilar sunacaklarina inandiklarini, ETIM’in yilsonunda hizmet vermesi için çalismalarin tüm hiziyla devam ettigini aktararak, “Insallah Eskisehir için; Eskisehir Tasarim ve Inovasyon Merkezimiz hayallerin tasarlandigi, inovasyonla gelisen ve ETIM ile gerçeklesen bir merkez olacak” diye konustu.

“Sanayicilerimizin bu merkezden etkin bir sekilde faydalanacaklarina inaniyoruz”

ATAP A.S. Genel Müdürü Sedat Telçeken ise, Eskisehir Tasarim ve Inovasyon Merkezi’nin kurulus amaci ve hedeflerinden söz etti. Telçeken, hizmete girecek olan merkez ile tasarim ve prototipleme hizmetleri yaninda, yüksek katma deger ürün gelistirme projelerinin desteklenmesi, nitelikli eleman desteginin saglanmasi, tasarim, Ar-Ge ve teknoloji firmalari ile teknolojik merkezler, üniversiteler is birligi firsatlarinin olusturulmasi ve bunun sürdürülebilirlik anlaminda sürekliliginin saglanmasi, KOBI’lerin ilgili faaliyet alanindaki uzmanliklarinin gelistirilmesine destek olacaklarini söyledi.

ETIM’in Eskisehir sanayisine güç katacak bir Merkez olacagini belirten Telçeken “Sanayicilerimizin bu merkezden etkin bir sekilde faydalanacaklarina inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Projenin Takim Lideri Dr. Kastytis Geckas ise yapmis oldugu konusmada proje hakkinda kapsamli bilgi vererek, devam eden süreçlerden bahsetti. Toplanti konusmalarin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA