Erdogan, AK Parti Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (5)

'Geçtigimiz günlerde yine bir emekli general çikti; 'Bunlar demokratik seçimlerle iktidari terk etmez' diyerek güya milleti galeyana getirmeye çalisti. Milletten umudu kesenlerin de millete ragmen iktidar pesinde kosanlarin da heveslerini kursaklarinda birakmaya devam edecegiz' 'Cumhur Ittifaki olarak çiktigimiz bu yolda niye rahatsiz oluyorsunuz? Terör örgütleriyle beraber olmadigimiz için mi? Niye rahatsiz oluyorsunuz? Kandil'den talimat bize gelmedigi için mi? Niye rahatsiz oluyorsunuz? Avrupa Birligi'nden parasal yardim, destek almadigimiz için mi? Niye rahatsiz oluyorsunuz? Amerika'da bir Dalton var, o Dalton'la dost olmadigimiz için mi? Biz, bu milletin evlatlariyla dostuz, beraberiz. Bu milletin evladiyla bu yola aynen devam edecegiz' '(Çanakkale Asos'taki kaçak isletme açilisi) Kaz Daglari'yla ilgili her konuda ortaligi birbirine katan medya mensuplarindan, sanatçilardan, sözde sivil toplum kuruluslarindan bu konuda en küçük bir ses çikti mi? Çikmaz. Çünkü bunlarin derdi çevre, tabiat, agaç degil. Hatta daha ileri giderek söylüyorum; bunlarin hiçbirinin derdi ülkenin ve milletin kazançlari, kayiplari, istikbali de degildir. Bunlarin tek derdi AK Parti'ye ve hükümete zarar vermek, CHP'yi de parlatmaktan ibarettir'

Türkiye Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Geçtigimiz günlerde yine bir emekli general çikti; 'Bunlar demokratik seçimlerle iktidari terk etmez' diyerek güya milleti galeyana getirmeye çalisti. Milletten umudu kesenlerin de millete ragmen iktidar pesinde kosanlarin da heveslerini kursaklarinda birakmaya devam edecegiz." dedi.

Erdogan, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, "CHP ve sürekasi hakikatleri çarpitmakla bu kadar ugrasirken kendi mensuplarinin tam göbeginde yer aldigi kepazeliklere ise dönüp bakmiyor bile." ifadesini kullandi.

CHP ile ilgili son dönemde onlarca tecavüz, taciz, hirsizlik ve yolsuzluk iddiasinin dile getirildigini belirten Erdogan, "Bunlarin hangisiyle ilgili CHP'nin kayda deger bir islem yaptigini veya nice yalani dillerine dolayan medya mecralarinin ayni hususlarin üzerine gittigini gördünüz? Gerçi siyasette hangi partilerle ittifak içinde oldugunu bile söyleyemeyecek kadar seffafliktan, samimiyetten, hasbilikten uzak bir partiden söz ediyoruz. Bugüne kadar teröre karsi olduklarini bu Bay Kemal'den duydunuz mu? Terörle mücadeleye yönelik bir yaklasimi kendisinden duydunuz mu? Böyle bir partiden herhangi bir hususta onurlu durus beklemek, gökteki günesi elle yakalamayi ummakla aynidir." diye konustu.

CHP'li yöneticilerin ve belediye baskanlarinin Çanakkale Asos'ta, Kaz Daglari'nin hemen eteginde kaçak bir isletmenin açilis törenine katildigini hatirlatan Erdogan, "Niçin katilirlar, biliyorsunuz. Detayina girmeme gerek yok. Kaz Daglariyla ilgili her konuda ortaligi birbirine katan medya mensuplarindan, sanatçilardan, sözde sivil toplum kuruluslarindan bu konuda en küçük bir ses çikti mi? Çikmaz. Çünkü bunlarin derdi çevre, tabiat, agaç degil. Hatta daha ileri giderek söylüyorum; bunlarin hiçbirinin derdi ülkenin ve milletin kazançlari, kayiplari, istikbali de degildir. Bunlarin tek derdi AK Parti'ye ve hükümete zarar vermek, CHP'yi de parlatmaktan ibarettir." dedi.

Tek muhataplarinin millet oldugunu vurgulayan Erdogan, "Vakit, siyasette savunmaya geçme, taarruza kalkma vaktidir." ifadesini kullandi.

Medya ve sosyal medyayi ihmal etmeyeceklerini söyleyen Erdogan, asil zamanlarini, enerjilerini, dikkatlerini sahaya, dogrudan vatandasla temasa vereceklerini belirtti.

"Hayat, sosyal medyadan ibaret olsaydi, sadece ülkemizin degil, tüm dünyanin yörüngesi bir anda degisirdi." diyen Erdogan, söyle devam etti:

"Bu mecralarin kimlerin elinde oldugu, gerektiginde hangi yönlendirmelerle siyasete, ekonomiye, toplumsal hayata müdahale ettikleri ortadadir. Bize düsen; kendimizi medya mecralarinin sahte gündemlerine kaptirmadan, ülkemizin ve milletimizin gerçeklerine yöneltmektir."

Erdogan, bu anlayisla, bugüne kadar yaptiklari eser ve hizmetleri millete anlatacaklarini dile getirerek gelecek dönemde yapacaklarini, ülke ve millet için kurduklari hayalleri de milletle paylasacaklarini kaydetti.

Her ay Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldigine isaret eden Erdogan, dün de doktora ögrencileriyle toplanip onlarin sorularini cevapladigini anlatti.

- "Bu milletin evlatlari John'lara, George'lara yeter de artar bile"

AK Parti'li milletvekillerinden, Meclis'in yaz tatiline girmesiyle illerinde herkesle yakin temas kurmasini, yalanlari çökertmesini, hakikat bayragini yükseltmesini, vizyonlarini halka aktarmasini isteyen Erdogan, "Sahaya çiktiginizda, AK Parti'nin milletimiz nezdindeki kredisini, destegini, muhabbetini çok daha iyi göreceginizden süpheniz olmasin." dedi.

Yeniden illeri ziyaret etmeye, milletle kucaklasmaya, teskilatlarla bir araya gelmeye basladiklarini belirten Erdogan, geçen hafta Zonguldak ve Hatay'i ziyaret ettigini hatirlatti.

Cumhurbaskani Erdogan, cuma günü Sakarya'da olacagini belirterek "Arifiye'deki Palet Fabrikasi'ni önce ziyaret edecek, orada Cuma'yi kildiktan sonra diger programlarimizi da icra edecegiz. Birçok yalani, iftirayi, Arifiye'deki Palet Fabrikasi'nin Katar'a satilip satilmadigini tekrar gerek orada çalisanlarimiza gerekse milletimize oradan anlatma firsatini bulacagiz." diye konustu.

Bu ziyaretleri yogun bir sekilde sürdüreceklerini vurgulayan Erdogan, "Allah'in yardimi ve milletimizin destegi bizim yanimizda oldugu sürece, CHP ve sürekasi ne yaparsa yapsin sandiga gömülmeye mahkumdur." ifadelerini kullandi. Cumhurbaskani Erdogan sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz günlerde yine bir emekli general çikti; 'Bunlar demokratik seçimlerle iktidari terk etmez' diyerek, güya milleti galeyana getirmeye çalisti. Milletten umudu kesenlerin de millete ragmen iktidar pesinde kosanlarin da heveslerini kursaklarinda birakmaya devam edecegiz. Çünkü biz, milletin bagrindan dogmus olan AK Parti'yiz. Çünkü biz, milletle birlikte yol yürüyen Cumhur Ittifaki'yiz. Çünkü biz, bu ülkeye cumhuriyet tarihinin tamaminda yapilanlarin 5 katini, 10 katini, 19 yilda kazandirarak, destan yazmis bir hükümetiz. Cumhur Ittifaki olarak çiktigimiz bu yolda niye rahatsiz oluyorsunuz? Terör örgütleriyle beraber olmadigimiz için mi? Niye rahatsiz oluyorsunuz? Kandil'den talimat bize gelmedigi için mi? Niye rahatsiz oluyorsunuz? Avrupa Birligi'nden parasal yardim, destek almadigimiz için mi? Niye rahatsiz oluyorsunuz? Amerika'da bir Dalton var, o Dalton'la dost olmadigimiz için mi? Biz, bu milletin evlatlariyla dostuz, beraberiz. Bu milletin evladiyla bu yola aynen devam edecegiz. Evelallah, bu milletin evlatlari, John'lara, George'lara yeter de artar bile. Biz, bu konuda kararlilikla yolumuza devam edecegiz. Ülkemizi 2023 hedeflerine de biz ulastiracak, büyük ve güçlü Türkiye'yi biz kuracak, gençlerimize 2053 vizyonlarini da biz hediye edecegiz."

- "Normallesme dönemine adim atiyoruz "

Türkiye'nin salgin mücadelesinde yeni bir döneme girdigini belirten Erdogan, son kabine toplantisinin ardindan 1 Temmuz itibariyla yürürlüge girecek salgin tedbirleriyle ilgili kararlarin çerçevesini milletle paylastiklarini, Içisleri Bakanliginin da uygulama genelgesini yayinladigini hatirlatti.

Cumhurbaskani Erdogan, "Salginin, sagligimizla birlikte sosyal ve ekonomik hayatimiz üzerindeki olumsuz etkilerini de önemli ölçüde ortadan kaldiracak bir normallesme dönemine adim atiyoruz." dedi.

Dünyadaki gelismelerin, salginin öngörülemeyen neticelere yol açarak sürdügüne isaret ettigini kaydeden Erdogan, "Bize düsen, saglik hizmetlerinden gida tedarikine, üretimden kamu güvenligine kadar her hususta tüm senaryolara hazirlikli olmaktir. Türkiye'nin bu bakimdan dünyada örnek gösterilen bir ülke oldugunu, akil ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor. Yarin baslayacak yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini diliyorum. Vatandaslarimdan yeni dönemde de tedbiri elden birakmadan hayatlarini sürdürmelerini istirham ediyorum." diye konustu.

Türkiye'nin salgin sonrasi döneme çok güçlü bir küresel aktör olarak girmesi için gerekli adimlari attiklarini söyleyen Erdogan, 12 Mart'ta "Istiklalden istikbale" diyerek Türkiye'nin ekonomi reformlari alanindaki yeni yol haritasini paylastiklarini hatirlatti.

Bakanliklar, ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluslarinin programin hayata geçirilmesi asamasinda da siki bir is birligi içerisinde çalistiklarini anlatan Erdogan, "Belirledigimiz 154 eylemin yüzde 78'i bu sene tamamlanacak. Haziran ayi sonuna kadar süre koydugumuz 35 eylem basligindan 31'i tamamlanmis durumda. Geriye kalan 4 eylemden 2'sinin teknik çalismalarina nihai halini verdik. Kanunla hayata geçirilecek iki eylem içinse Yüce Meclis'imizin takdirini bekliyoruz. Yilin ilk yarisi için öngördügümüz eylemleri basariyla tamamladigimizi söyleyebilirim. Bundan sonra da ayni kararlilikla yolumuza devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan, haziran ayi boyunca uluslararasi müsabakalarda Türkiye'ye madalya kazandiran sporculara tesekkür etti. Futbolda umutla baslanan Euro 2020'den erken ayrilmanin herkesi üzdügünü dile getiren Erdogan, "Insallah bundan sonraki turnuvalarda futboldan da güzel haberler bekliyoruz." dedi.

Erdogan, Tokyo Olimpiyatlari'na hazirlanan tüm sporculara basarilar diledi.

Cumhurbaskani Erdogan, grup toplantisinda, CHP'den ayrilarak AK Parti'ye katilan Osmaniye Düziçi Belediye Baskani Alper Öner ile 10 belediye meclis üyesine rozetini takti.

(Bitti)

Kaynak: AA