Dügün Rezervasyonlari Patladi, Talep Yüzde 75 Artti

Içisleri Bakanliginca yayimlanan genelge kapsaminda 1 Temmuz itibariyla kontrollü bir sekilde normallesmeye açilacak olan dügün, nisan kina gibi organizasyonlarin yapilacagi salonlarda randevular geçen seneye göre yüzde 75 artti.

Dügün Rezervasyonlari Patladi, Talep Yüzde 75 Artti
Içisleri Bakanligi, korona virüs nedeniyle sokaga çikma ve sehirlerarasi seyahat kisitlamalarinin sona erecegi 1 Temmuz saat 05.00’te baslayacak kademeli normallesmenin üçüncü etabina iliskin genelge yayimladi. Haziran ayindan itibaren belirli kisitlamalarla yapilan dügün, nisan, kina ve sünnet dügünü gibi organizasyonlara da düzenleme getirildi.

Buna göre nikah ve dügün merasimlerinde yiyecek ve içecek ikrami yapilabilecek. Ayrica merasimlerde katilimci sinirlamasina gidilmeyecek, fiziki mesafe kuralina aykirilik teskil etmeyecek sekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapilabilecektir.

Açiklanan kararlarin ardindan geçen dönemlerde organizasyonlarini ileri tarihlere erteleyen vatandaslar da salonlarin randevu defterlerini adeta patlatti. 1 Temmuz öncesinde randevulari kabul eden salonlara geçen yila göre yüzde 75 talep artisi yasanirken Eylül ayina kadar da sezonu doldurdu.

"Organizasyonlarimizda maske, mesafe ve hijyen kurallarina uyuyoruz"

Dügün planlayici Arzu Çetin Akyol, IHA muhabirine geçen sene kisitlamalar esliginde organizasyonlar gerçeklestirdiklerini söyledi.

Kurallar dahilinde organizasyonlarin devam ettigini belirten Akyol, "Malumunuz bütün dünyada bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Yasaklar dogrultusunda da 2020’de çok kisitli organizasyonlar yaptik. 55 gün açik kaldi sektörümüz. 55 gün sonra ikramsiz adi altinda 100 kisiyle sinirlandirilan dügünler ve nikah merasimleri gerçeklestirildi.

Sonrasinda tekrar yasaklar devam etti. 2021 basladi Mart ayi derken Nisan ayinda biraz hafifleyecek, Mayis ayindaki kapanmalarla birlikte devletin ön gördügü sartlarda 1 Haziran denildi. 1 Haziran’da da 15 Haziran’a kadar kisitli ikramsiz organizasyonlar 15 Haziran sonrasinda da kapali salonlarda kisi sayisi kisitlamasi kaldirilarak ikramli organizasyonlara geçilecegi noktasinda Bakanlik açiklama yapti. Biz bu kurallar dogrultusunda giriste hosteslerin ates ölçümü, maske kontrolü masalarimizda 1.5 metre aralar ve özellikle masalarda dezenfektanlarla mesafe, hijyen ve maske kurallarina uyuyoruz" diye konustu.



“Yüzde 75 artisla 2021 sezonunu götürecegiz"

Dügün planlayicisi Akyol, “2020 yilinda gelen kisitlamalar dogrultusunda birçok çift dügünlerini erteleyerek 2021’e tasidi. 2021’in ilk aylarinda da bu belirsizlikler yüzünden ’acaba evlenecek miyiz?, Bu yil dügünümüzü yapabilecek miyiz?, Bütün hazirliklarimizi yaptik resmi nikahimizi yaptik bir dügün organizasyonuyla çevreye ese dosta bunu duyurabilecek miyiz?’ diyen çiftlerle birlikte bu 15 Haziran açiklamalari dogrultusunda bir artis söz konusu. 1 Temmuz itibari ile kina ve nisan organizasyonlarinin da izinleri çikacak. Böylelikle kina, nisan sünnet ve dügün merasimleriyle geçen yila oranla yüzde 75 artisla 2021 sezonunu götürecegiz. 2021 için en çok açik alan kir bahçesi salonlari tercih ediliyor. Biz de çiftlerimizin tercihi ve istegi dogrultusunda dügünlerini planliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Eylül ayina kadar randevularimizi olusturduk"

Dügün salonu müdürü Turgut Sen ise, “Geçen yil aldigimiz pandemi önlemleri dezenfektan, maske, ates ölçümü ayni sistem devam ediyor. Burasi açik alan oldugu için misafirlerimiz daha rahat ediyor. Bu sene yogunlugumuz var. Geçen yilki sikintilari bu sene serbest birakilmasiyla beraber artis oldu. Insallah bundan sonra biz yine kurallara uyarak Çankiri Valiligi’nde yapilan toplantidaki kurallara uyarak dügünlerimizi yapmaya çalisacagiz. Salonumuzda bin 200 kisiyi agirlayabiliyoruz açik alan oldugu için. Toplamda 400 kisiyi geçmiyoruz. Su anda Eylül ayina kadar randevularimizi olusturduk. Salonumuzda en düsük fiyat 8 bin liradan basliyor. Içeriklere göre de bu fiyatlarda degisiklik görülebiliyor" dedi.

Kaynak: İHA