Doganyurt'ta Necdet Ruhi Aygün Ögretmenevi Ve Aksam Sanat Okulu Ile Halk Kütüphanesi Açildi

Kastamonu'nun Doganyurt ilçesinde hayirsever Cengiz Aygün'ün katkilariyla yaptirilan Necdet Ruhi Aygün Ögretmenevi ve Aksam Sanat Okulu ile Doganyurt Ilçe Halk Kütüphanesi törenle hizmete açildi.

Törene, Vali Avni Çakir, Kültür ve Turizm Bakanligi Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Necmi Özben, Kaymakam Tahir Yilmaz, Belediye Baskani Ahmet Kaya, Il Genel Meclis Baskani Güray Parçal, AK Parti Il Baskani Dogan Ünlü, ilçe belediye baskanlari ve protokol üyeleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasi ile baslayan törende konusan Vali Avni Çakir, açilisi yapilan ögretmenevinin misafirleri agirlayacagini söyledi.

Ögretmenevi ile birlikte kütüphanenin açilisini da yaptiklarini belirten Çakir, "Bu ayin sonunda insallah burasi civil civil olacak. Çocuklar burada çayini kahvesini içerken kitaplariyla da beraber olacak." dedi.

En çok kitap okuyan ilk 3 ögrenciyi ödüllendireceklerini ifade eden Çakir, "Ben de birer altinla onlari ödüllendirecegim. Ama ögrencilerimizden çok katilim bekliyoruz. Basta Kaymakamimiz, Belediye Baskanimiz olmak üzere desteklerinden dolayi kütüphane konusunda özellikle Kültür Bakanligimiza yine Ögretmenevi Aksam Sanat Okulumuzun yapiminda emeklerinden dolayi Cengiz Aygün ailesine tesekkür ediyorum." diye konustu.

Hayirsever Cengiz Aygün de, Doganyurt ilçesini çok sevdigini vurgulayarak, "Hemen 50 kilometre ileride Cide'de dogmus babamiz Necdet Ruhi Aygün'ün isminin burada ögretmenevine verilmis olmasi bizi gururlandirdi. Tesrifleriniz için, burada oldugunuz için tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Cengiz Aygün'e katkilarindan dolayi plaket verildi. Doganyurt Belediye Baskani Ahmet Kaya da Aygün'e Fahri Hemserilik Berati takdim etti.

Kaynak: AA