DEAS'a Yardim Ve Yataklik Eden 6 Kisi Tutuklandi

Terör örgütü PKK’nin Suriye kolu PYD/YPG’nin elinde rehin tutulan DEAS’li kadin ve çocuklari Türkiye’ye getirmek için illegal girisimlerde bulunan ve örgüte yardim ve yataklik ettikleri iddiasiyla yakalanan 28 süpheliden 6’si tutuklandi.

DEAS'a Yardim Ve Yataklik Eden 6 Kisi Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Istanbul Terörle Mücadele Subesi ile Istihbarat Sube Müdürlügü’ne bagli ekiplerce 6 gün önce terör örgütü DEAS’a yönelik Istanbul, Aydin ve Sivas’ta pes pese operasyon düzenlenmis, örgüte yardim ve yataklik ettikleri iddiasiyla aranan 34 süpheliden 28’i yakalanmisti.

Yürütülen sorusturma kapsaminda bölücü terör örgütü PKK’nin Suriye’deki uzantisi PYD/YPG kamplarinda rehin tutulan DEAS’li kadinlari ve onlarin çocuklarini kurtararak Türkiye’ye getirme arayisinda olduklari ögrenilen süphelilerin Terörle Mücadele Subesindeki sorgulari bu sabah tamamlandi.

Süpheliler, güvenlik önlemi altinda bugün ögleden sonra saglik kontrolünden geçirildikten sonra Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edildi. Yakalanan 28 süphelinin 22’si ‘adli kontrol’ sartiyla saliverildi.

DEAS yanlisi 6 süphelinin, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA