CHP Grup Baskanvekili Özkoç Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'(Cumhurbaskani Erdogan'in Sakarya'ya yapacagi ziyaret) Biz de 40'a yakin milletvekiliyle Sakarya'ya gelecegiz. Geldigimiz zaman bize de anlatsin' 'Adalet yoksa kan, siddet devam eder. Türkiye'de adalet var mi? Elmali'da çocuklar için adalet yoktu. Takip edecegiz, ne olduguna bakacagiz'

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Sakarya'yi ve Tank Palet Fabrikasi'ni ziyaret edecegine iliskin açiklamasiyla ilgili, "Biz de 40'a yakin milletvekiliyle Sakarya'ya gelecegiz. Geldigimiz zaman bize de anlatsin." dedi.

Özkoç, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Cumhurbaskani Erdogan'in Sakarya'ya gidecegini açikladigini belirterek CHP'nin de 40'a yakin milletvekiliyle Sakarya'da olacagini ifade etti.

Halkla konusurken Tank Palet Fabrikasi ile ilgili gerçeklerin saptirilmamasi gerektigini dile getiren Özkoç, gerçeklerin kendileriyle yüz yüze konusulmasini istedi.

Erdogan'in Sakarya'da Tank Palet Fabrikasi'ni Katar'a satmadiklarini anlatacagini söyledigini aktaran Özkoç, "Bunu nasil açiklayacak çok merak ediyorum. Biz de 40'a yakin milletvekiliyle gelecegiz. Geldigimiz zaman bize de anlatsin. Gerçekleri bilen insanlarin gözüne bakarak anlatsin. AKP lideri Recep Tayyip Erdogan ile Arifiye'de yüzlesmeyi bekliyoruz." diye konustu.

- Çocuk istismari ve kadina siddet

Kadinin yasam hakkinin olmadigi bir düzen oldugunu savunan Özkoç, Recep Akdag'in 3,5 yil önce kendileriyle görüstügünü, bu görüsmelerden sonra "Çocuk istismarina, kadin siddetine karsi ne gerekiyorsa yapacagiz." dedigini ancak o gün bugündür Akdag'dan bir ses çikmadigini iddia etti.

Özkoç, kadina siddetin ve çocuk istismarinin devam ettigini belirterek Antalya'nin Elmali ilçesinde iki kardesin istismarina iliskin davayla ilgili, adaletin darbesini bu yasta yiyen çocuklarin toplumda saglikli bireyler olarak dolasip dolasamayacagini sordu. Özkoç, "Adalet yoksa Türkiye'de çocuk istismari devam eder, kara para, uyusturucu, milletvekilleri mafyadan maas almaya devam eder. Adalet yoksa kan, siddet devam eder. Türkiye'de adalet var mi? Elmali da çocuklar için adalet yoktu. Takip edecegiz, ne olduguna bakacagiz." dedi.

Cumhurbaskanliginin tasarruf genelgesi yayinlandigini ifade eden Özkoç, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi geldiginden beri kisi basi milli gelirin, Merkez Bankasi rezervlerinin, Türk lirasinin degerinin düstügünü, hayat pahaliliginin, faizlerin, borçlarin arttigini, gerçek issizligin 10 milyona ulastigini ileri sürdü.

CHP Grup Baskanvekili Özkoç, 2021'de Cumhurbaskanligi Külliyesi'nin bütçesine 4 milyar lira ayrildigini belirterek tasarruf genelgesinden Cumhurbaskanligi ve Meclis'in muaf tutuldugunu savundu. Engin Özkoç, "Biz milletvekilleri olarak tasarruf genelgesinin tamamina uyacagiz ama Saray'in tasarruf genelgesinin disinda tutulmasiyla ilgili Meclis'i alet ederek sarayi mesrulastirmaya kalkma." dedi.

"Varlik barisi" adi altinda servet affi yasasi çikarildigini ileri süren Özkoç, bunun uyusturucu baronlari ve kara para aklayanlarin servetiyle ilgili oldugunu iddia etti. Engin Özkoç, halkta böyle bir servet olmadigini savundu.

Bir gazetecinin Elmali'daki çocuk istismari davasiyla ilgili sorusu üzerine Özkoç, ne kadar yasa yapilirsa yapilsin hakimlerin "karsiligi budur" diye dört dörtlük bir sey yapamayacagini söyledi. Özkoç, bu yüzden "hakim vicdani", "hakim kanaati" denilen bir sey oldugunu belirterek, hakimlerin vicdan ve kanaatleriyle hareket etmesi gerektigini vurguladi.

Kaynak: AA