Çanakkale'de Kayip Çocuk 6 Saat Sonra Otomobilin Içinde Uyurken Bulundu

Çanakkale'de kaybolan otizmli bir çocuk 6 saat sonra misafirlige gittikleri evin bahçesindeki otomobilin içinde uyurken bulundu.

Alinan bilgiye göre, annesi Nazan Adigüzel ile Eserler Mahallesi Elmaskent C Blok'ta bulunan yakinlarina ziyarete gelen 4 yasindaki Miran Adigüzel, bahçede oyun oynadigi sirada kayboldu.

Miran'in kayboldugunun anlasilmasi üzerine durum polis ekiplerine bildirildi.

Kisa sürede olay yerine gelen ekipler Çanakkale Belediyesi, AKUT ve AFAD'in da destegiyle yaklasik 3 kilometrelik alanda arama kurtarma çalismasi baslatti.

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas ve Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da olay yerindeki çalismalara katildi.

Bu sirada beyaz esya servisi sahibi Saban Erbas, el feneri yardimiyla sitenin otoparkinda bulunan araçlarin içlerini kontrol ederken 17 ABK 342 plakali otomobilin sürücü koltugunda bir çocuk gördü.

Erbas'in "Bu arabada bir çocuk var, bu çocuk kimin diye" seslenmesi üzerine aracin yanina gelen polis, sürücü koltugunda uyuyakalan çocugun kayip Miran Adigüzel oldugunu belirledi.

Çocuk bulundugu haberini alan mahalle sakinleri sevinçlerini alkislariyla ortaya koydu.

Buradan alinan küçük çocuk saglik kontrolü için ailesiyle birlikte, ambulansla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesine götürüldü.

Saban Erbas, olayin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, kendisinin de ayni sitenin B blokunda oturdugunu söyledi.

Olayin saat 16.30'da meydana geldigini anlatan Erbas, "O saatten bu yana pasamizi ariyoruz. Bu süreçte kaydik düstük, çalilarin içine girdik. Sonra bir agabey geldi kapinin önünde konusurken. Kendisinin oglunun otizmli oldugunu söyledi. Arabalarin açik kapilarini çok sevdigini anlatti. Benimde arabalari kontrol etmek geldi aklima. Arabalari tek tek kontrol ettim. En sonunda bu otomobildeydi iste, sans." diye konustu.

Kaynak: AA