Atatürk'ün Urla'ya Gelisinin 95. Yil Dönümü Kutlandi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla'ya gelisinin yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

Urla Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törende, Urla Kaymakamligi, Urla Belediyesi ve siyasi parti temsilcileri Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan konusma yapan Urla Kaymakami Murtaza Dayanç, "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezileri sirasinda, 30 Haziran 1926 tarihinde Urla’ya tesriflerinin 95. yil dönümünü kutlamak için bir araya gelmis bulunmaktayiz. Hiç süphesiz ki bu serefli gün Urlalilar için ayri bir öneme sahiptir." dedi.

Kaymakam Dayanç, savas yillarinda en büyük destegi milletinden alan Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulus sürecinde yurt gezilerine büyük önem verdigini belirterek, sunlari söyledi:

"Atatürk, yapilan inkilaplarin hemen öncesi ve sonrasinda gerçeklestirmis oldugu bu geziler sayesinde, inkilaplarin uygulanisini yerinde görmüs ve halkin nabzini tutma imkânina sahip olmustur. Bu kapsamda, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhurbaskani seçilmesinin ardindan, 1938 yilinda vefatina kadar geçen süre zarfinda çok sayida yurt gezisi yapmistir. Bunlardan bizim için en önemlisi 30 Haziran’da Urla’yi ziyaret etmis olmasidir. Atatürk’ün sereflendirdigi bu aziz vatan topraginda birlik, beraberlik ve kardeslik içerisinde hep beraber yasarken, misafirperverligimiz, hosgörü ve samimiyetimizle de tüm yurtta örnek bir kent kültürü sergilemeye devam edecegimizden hiç kimsenin süphesi olmasin."

Törene Urla Garnizon Komutani Albay Osman Altun, Urla Cumhuriyet Bassavcisi Ali Armagan Karaca, Urla Emniyet Müdürü Zeynep Erdogan, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katildi.

Kaynak: AA