Ankara Emniyetinden Mamak'ta Uyusturucu Satisi Iddialarina Yanit

Ankara Emniyet Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, bir gazetede Mamak’ta uyusturucu satildigi iddialarina iliskin, “Sikayet üzerine Cumhuriyet Savcisinin talimatiyla sahislar hakkinda, yalan haber yapma suçundan islem baslatilmistir” denildi.

Ankara Emniyetinden Mamak'ta Uyusturucu Satisi Iddialarina Yanit


Ankara Emniyet Müdürlügü, bir gazetede Mamak’ta uyusturucu satildigi iddiasina yönelik açiklamada bulundu. Ankara Emniyeti tarafindan yapilan yazili açiklamada “Söz konusu haber ile ilgili olarak H.G. ve E.Ç. isimli sahislar 28.06.2021 günü Mamak ilçe Emniyet Müdürlügümüze gelerek ilk kez karsilastiklari bazi kisilerle gecekondu yikimlari hakkinda konustuklarini, haberde yer alan ifadeleri kullanmadiklarini belirterek asilsiz haber yapan iki sahistan sikayetçi olmustur. Sikayet üzerine Cumhuriyet Savcisinin talimatiyla sahislar hakkinda, yalan haber yapma suçundan islem baslatilmistir. Son 3 yilda sadece Türközü, Mutlu ve Tuzluçayir Mahallelerinde uyusturucu madde kullanimi ve satisina yönelik olarak; 2019 yilinda 79, 2020’de 167, 2021 yilinin ilk 6 ayinda 70 ihbar alinmis, toplam 315 operasyon gerçeklestirilmistir.

Operasyonlarda gözaltina alinan 536 süpheliden 64’ü tutuklanarak cezaevine teslim edilmis, 66’si ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir” ifadelerine yer verildi.



Ayrica açiklamada Marjinal gruplar tarafindan bölge halkinda olumsuz algi olusturmak amaciyla bir süredir sistemli sekilde yürütülen provokatif faaliyetlerin parçasi olan bu tür gerçek disi haberlere itibar edilmemesi gerektigi vurgulandi.
Kaynak: İHA