'Yarin Çok Genç Olacak' Projesiyle 7 Ilden Konya'ya Gelen Ögrenciler Sema Gösterisi Izledi

Içisleri Bakanliginca yürütülen "Yarin Çok Genç Olacak" Projesi kapsaminda 7 ilden Konya’ya gelen 105 ögrenci, Konya Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen sema ayini serifini izledi.

Ögretmenleri gözetiminde Manisa, Mardin, Hatay, Kirklareli, Van, Kütahya ve Trabzon'dan, tarihi ve kültürel mekanlarini görmek için kente gelen ögrenciler, Irfan Medeniyeti Arastirma Merkezi'ni de (IRFA) ziyaret etti.

Merkezin içindeki semahanede düzenlenen sema gösterisini ilgiyle izleyen ögrenciler, çikista semazenlerle sohbet ederek Mevlevilik hakkinda bilgi aldi.

Trabzon'dan gelen ögretmen Bayram Türk, ögrencileriyle birlikte izledikleri sema ayini serifinden etkilendiklerini ve çok duygulandiklarini söyledi.

Projenin, gençlere milli degerlerin yaninda, manevi degerlerin aktarilmasi amacini da tasidigina dikkati çeken Türk, "Özellikle ögrencilerimizin genç yasta böyle bir olaya bizzat taniklik etmelerinin manevi hayatlarina çok katkisi olacagini düsünüyorum. Bugün, insallah onlarin manevi hayatlarinda da bir dönüm noktasi olur. Çok güzeldi. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun." diye konustu.

Türk, sunlari kaydetti:

"Ben 45 yasindayim, ilk defa böyle bir gösteriyi izlemek nasip oldu. Çok duygulandim. Ben bunun bir gösteriden ziyade, bir gönül isi oldugunu düsünüyorum. Yoksa bu seyircilerin önüne çikip öylesine yapilabilecek bir sey degil. Ayni zamanda çok da imrendim. Bu ise gönül veren insanlari da takdir ettim. Çok güzel bir duyguydu."

Manisa'dan gelen ögrencilerden Osman Mahir Aksu da büyük bir maneviyat yasadigini ifade ederek, "Burada olmaktan çok mutluyum. Izledigim sema ayini çok etkileyiciydi. Özellikle müzik esliginde dönen semazenlerin dönüsleri çok etkileyici geldi. Tarifsiz duygular yasadim." dedi.

Kaynak: AA